Свинина, тушкована в пиві
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо з пивом - це кращі чоловічі друзі, а якщо їх ще й разом згасити, то блюдо вийде на всі часи! Овочі додадуть гарячому нотку корисності і вітамінів. Дивіться і записуйте рецепт зараз!
Для приготування свинини, тушкованої в пиві, нам знадобиться темне пиво, можете взяти "жатецький гусак", наприклад, або "старопрамен & Quot. Свинина була у мене не жирна, до речі, можете не тільки свинину так гасити. Дуже добре з пивом також поєднується яловичина або телятина. Можете ризикнути і приготувати ще з бараниною, але це м'ясо непросте, його готувати треба дуже довго.
- Свинина - 400 грам
- Пиво темне - 250 мілілітрів
- Часник - 2 штуки
- Лук-порей або ріпчаста - 1 штука
- Помідори - 2-3 штук
- Перець болгарський - 0, 5 штуки
- Морквина - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (два стебла)
- Картопля - 3 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Свинину порізати кубиками і натріть подрібненим часником (всього у мене було дві невеликих головки). Залийте м'ясо пивом, покладіть пару-трійку лаврових листочків. Залиште маринуватися години на 2-3 при кімнатній температурі.
Овочі краще порізати тонко. Морквину я ріжу на спеціальній різанні тонкими пластинками.
Лук-порей поріжте кільцями (якщо вирішили використовувати ріпчаста цибуля, поріжте його півкільцями). Стебла селери поріжте досить дрібно.
Пиво злийте, але не виливайте, воно стане в нагоді! Лаврові листи в м'ясі залиште.
На розігрітій сковороді, в невеликій кількості масла обсмажити цибулю, морквину і селеру (пару хвилин) до золотистого кольору.
М'ясо обсмажте окремо, можна в казанку або теж сковороді, до легкої скоринки, хвилин 5-7.
Картоплю тим часом почистіть і поріжте.
Помідори очистіть від шкірки і поріжте кубиками, перець болгарський теж.
Перекладіть (якщо смажили м'ясо не в казанку) м'ясо в казанок, додайте обсмажені овочі, помідори, перець, картоплю і залийте все пивом. В ідеалі вона повинна накрити продукти гарненько, пальця на два, за потреби, додайте води.
Перекладіть (якщо смажили м'ясо не в казанку) м'ясо в казанок, додайте обсмажені овочі, помідори, перець, картоплю і залийте все пивом. В ідеалі вона повинна накрити продукти гарненько, пальця на два, за потреби, додайте води.
Доведи до кипіння спекотне, потім казанок накрили кришкою і відправили в розігріту до 180 градусів духовку години на півтора. Пиво майже витушітся.
Готову свинину, тушковану в пиві, подавайте прямо з печі, можете прикрасити листками м'яти або базиліка. Смачного!