Рецепт Капуста, тушкована в пиві фото

Капуста, тушкована в пиві
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Овочі, Капуста, Червона капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пропоную досить незвичайний, але все ж смачний і простий рецепт капусти, тушкованої в пиві. Ситне, смачне і ароматне блюдо сподобається навіть тим, хто не п'є пиво. Дуже смачно, рекомендую!

Якщо у вас раптом завалялася червона капуста, а що з нею робити, ви не знаєте, рекомендую до ознайомлення цей баварський рецепт приготування капусти, тушкованої в пиві! Я вам розповім, як приготувати капусту, тушковану в пиві, і сподіваюся, ви оціните цей рецепт по-достоїнству. Особисто мені він надзвичайно сподобався, вже не знаю, що там пиво робить з капустою, але вона набагато швидше розм'якшується і в готовому вигляді виходить м'якою, але пружною і смачною!

  • Капуста червона - 900 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Розмарин - 1 штука(1 гілочка свіжого розмарину)
  • Часник - 2 зубчики
  • Пиво - 350 мілілітрів (світле нефільтроване або біле)
  • Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Ягоди ялівцю - 1 Ст. Ложка (можна і без них)
  • Спеції - 1 За смаком
капуста, тушкована в пиві - фото крок 1
1. Розтопимо рослинне масло, добре на ньому обсмажити цибулю і часник, а лавровий лист, розмарин і ягоди ялівцю не обов'язково смажити, але розжарити обов'язково, вони повинні віддати свої чудові смак і запах.
капуста, тушкована в пиві - фото крок 2
2. Тепер додамо нашатковану капусту, посипаємо сіллю і чекаємо, поки вона трохи розм'якшиться. Потім перемішати все разом і заливаємо пивом. Зменшуємо вогонь до мінімального, тушкуємо капусту під кришкою.
капуста, тушкована в пиві - фото крок 3
3. Через приблизно 10-15 хвилин гасіння додамо бальзамик і спеції, після чого на маленькому вогні під кришкою тримаємо ще 40 хвилин.
капуста, тушкована в пиві - фото крок 4
4. При подачі посипаємо свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти