Капуста, тушкована в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную досить незвичайний, але все ж смачний і простий рецепт капусти, тушкованої в пиві. Ситне, смачне і ароматне блюдо сподобається навіть тим, хто не п'є пиво. Дуже смачно, рекомендую!
Якщо у вас раптом завалялася червона капуста, а що з нею робити, ви не знаєте, рекомендую до ознайомлення цей баварський рецепт приготування капусти, тушкованої в пиві! Я вам розповім, як приготувати капусту, тушковану в пиві, і сподіваюся, ви оціните цей рецепт по-достоїнству. Особисто мені він надзвичайно сподобався, вже не знаю, що там пиво робить з капустою, але вона набагато швидше розм'якшується і в готовому вигляді виходить м'якою, але пружною і смачною!
- Капуста червона - 900 грам
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Розмарин - 1 штука(1 гілочка свіжого розмарину)
- Часник - 2 зубчики
- Пиво - 350 мілілітрів (світле нефільтроване або біле)
- Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Ягоди ялівцю - 1 Ст. Ложка (можна і без них)
- Спеції - 1 За смаком
1. Розтопимо рослинне масло, добре на ньому обсмажити цибулю і часник, а лавровий лист, розмарин і ягоди ялівцю не обов'язково смажити, але розжарити обов'язково, вони повинні віддати свої чудові смак і запах.
2. Тепер додамо нашатковану капусту, посипаємо сіллю і чекаємо, поки вона трохи розм'якшиться. Потім перемішати все разом і заливаємо пивом. Зменшуємо вогонь до мінімального, тушкуємо капусту під кришкою.
3. Через приблизно 10-15 хвилин гасіння додамо бальзамик і спеції, після чого на маленькому вогні під кришкою тримаємо ще 40 хвилин.
4. При подачі посипаємо свіжою зеленню. Смачного!