Яловичина, тушкована в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина, та ще тушкована в пиві… Це щось! М'ясо просто тане в роті, все це супроводжує приємний післясмак пива і неймовірний аромат. Спробуйте!
М'ясо виходить дуже ніжним, прямо таїть у роті! Я пропоную використовувати бельгійське пиво, воно володіє шикарним ароматом і смаком. Подавайте м'ясо з гарніром, наприклад, картоплею або чорним хлібом.
- Яловичина - 1, 4-1, 5 кілограма
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 3 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Бульйон - 1, 5 склянки
- Бельгійське пиво - 1, 5 склянки
- Чебрець - 4 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1. М'ясо наріжте невеликими шматочками. Розігрійте сотейник з 2 столовими ложками вершкового масла, викладіть м'ясо в один шар і обсмажте до золотистої скоринки.
2. Перекладіть м'ясо в окрему тарілку.
3. Поверніть каструлю на вогонь, додайте вершкове масло і викладіть цибулю, нарізаний півкільцями. Посоліть і обсмажуйте його протягом 15 хвилин. Додайте борошно і перемішайте, готуйте ще 2 хвилини. Влийте бульйон.
4. Додайте пиво, чебрець, лавровий лист, м'ясо. Доведіть вміст сотейника до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні під закритою кришкою близько 2-3 годин.
5. Для 30 хвилин до закінчення приготування, додайте гірчицю і цукор (можна варіювати їх кількість). За смаком додайте сіль і мелений перець, продовжуйте готувати.
6. Подавайте м'ясо гарячим. Смачного!