Курка з цибулею в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Тушковане м'ясо з цибулею в пиві - це багате на смак і пікантне блюдо. Завдяки пиву м'ясо набуває аромат, смак і красивий колір. Розповідаю про рецепт, як приготувати курку з цибулею в пиві.
У пиві можна приготувати не тільки курку, але і свинину, особливо рульку. Варто використовувати темне пиво, воно має особливий солодкуватим присмаком. Не хвилюйтеся за характерний пивний запах або присмак, його ви абсолютно не відчуєте. М'ясо виходить ну дуже ніжним, прямо тане в роті.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Курячі стегна - 6 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Цибуля - 1-1, 2 кілограма
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сушений чебрець - 2 чайних ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Темне пиво - 1, 5 склянки
- Бульйон - 1 Склянка
1. У каструлю покладіть вершкове масло і розтопіть його, викладіть вимите і сухе м'ясо шкірою вниз, потім обсмажте м'ясо з однієї й іншої сторони до золотистого кольору, трохи солі.
2. Викладіть курку з каструлі, злийте жир, залиште все 2-3 ложки.
3. Очистіть і наріжте цибулю півкільцями, потім викладіть в каструлю до курячого жиру.
4. Перемішайте цибулю, готуйте його на середньому вогні близько 15 хвилин.
5. Поверніть в каструлю курку, додайте гірчицю, пиво, бульйон, цукор, лавровий лист, чебрець, трохи посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння.
6. Накрийте кришкою і зменшіть вогонь, варіть близько 45-60 хвилин.
7. Подавайте з локшиною, виклавши на неї м'ясо з цибулею і полив соусом, що.