Курка в пиві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, будь-чоловіків оцінить по достоїнству даний рецепт) Не тільки тому, що ми тут будемо використовувати пиво, але і тому, що курка виходить неймовірно смачна і м'яка.
Якщо ви хочете здивувати всю свою сім'ю або гостей, то вам неодмінно слід дізнатися, як приготувати курку в пиві в духовці. Останнім часом цей рецепт і різні його варіації стали досить поширеними, так що можна говорити про те, що скоро це стане російським національним блюдом. До того ж тут є все, що ми так любимо: апетитна курочка і пиво) Тут я пропоную вам найпростіший рецепт курки в пиві в духовці, який всім припаде до смаку.
- Курка - 1 штука
- Пиво (світле) - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Для початку розрізаємо нашу курку на частини і добре промиваємо кожну.
Складаємо все частини в миску, посипаємо сіллю і приправами на ваш розсуд. Я зазвичай обмежуюся звичайним чорним меленим перцем і часником.
Даємо курці просочитися приправами як мінімум 30 хвилин, але для кращого смаку краще, звичайно, залишити її в прохолодному місці на пару годинок.
Беремо форму для запікання, укладаємо в неї курку і заливаємо пивом так, щоб вона була лише наполовину занурена в рідину.
Потім поміщаємо курку в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Для найкращого результату курку треба час від часу поливати власним соком, який буде з неї випливати, за допомогою ложки. Готову курку можна прикрасити зеленню і подавати з будь-яким гарніром.