Курка в пиві з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки в пиві з рисом. У пивному маринаді курка набуває особливо пікантний і ніжний смак.
Для приготування цієї страви найкраще використовувати світле класичне пиво. Для курки відмінно приготувати рисовий гарнір із зеленню.
- Пиво - 0, 5 L
- Гострий перець - 0, 5 штуки
- Курки - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Шафран - 1 щіпка
- Перець, сіль - За смаком
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Braai, пучок - 1 штука
- Часнику - 1 зубчик
- Червона цибуля - 1 штука
1. Промиваємо курку, обсушуємо, можна обпалити. З 10-12 шматочків нарізаємо курку. Можна використовувати і тельбухи. Дрібно нарізаємо часник, у велику миску наливаємо пиво, додаємо чебрець, часник і сіль, перемішуємо. Кладемо курку в маринад, плівкою накриваємо, з 1 годину прибираємо в тепле місце.
2. Очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо кубиками. Навпіл розрізаємо гострий перець, насіння видаляємо, в проточній воді промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо. Промиваємо зелень, і дрібно нарізаємо.
3. Вершкове масло розігріваємо в сковороді. З маринаду виймаємо курку, і з кожного боку хвилини по три-чотири, до рум'яної скоринки, обсмажуємо. Потім перекладаємо в форму. Через марлю або дрібне сито проціджуємо залишився маринад. Додаємо шафран.
4. Нарізану цибулю обсмажуємо в сковороді, де смажили курку. Додаємо зелень і гострий перець.
5. В дрібне сито перекладаємо рис, проточною водою ретельно промиваємо. Мал всипаємо до овочів і курки. Вливаємо маринад. Можна додати ще пива. Хвилин 30 відправляємо в духовку.
6. Подаємо курку гарячої, прикрашаємо кінзою і зеленню.