Рецепт Курка в пиві з рисом фото

Курка в пиві з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування курки в пиві з рисом. У пивному маринаді курка набуває особливо пікантний і ніжний смак.

Для приготування цієї страви найкраще використовувати світле класичне пиво. Для курки відмінно приготувати рисовий гарнір із зеленню.

  • Пиво - 0, 5 L
  • Гострий перець - 0, 5 штуки
  • Курки - 1 штука
  • Мал - 1 Склянка
  • Шафран - 1 щіпка
  • Перець, сіль - За смаком
  • Чебрець - 1 Ст. Ложка
  • Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
  • Braai, пучок - 1 штука
  • Часнику - 1 зубчик
  • Червона цибуля - 1 штука
курка в пиві з рисом - фото крок 1
1. Промиваємо курку, обсушуємо, можна обпалити. З 10-12 шматочків нарізаємо курку. Можна використовувати і тельбухи. Дрібно нарізаємо часник, у велику миску наливаємо пиво, додаємо чебрець, часник і сіль, перемішуємо. Кладемо курку в маринад, плівкою накриваємо, з 1 годину прибираємо в тепле місце.
курка в пиві з рисом - фото крок 2
2. Очищаємо ріпчасту цибулю, нарізаємо кубиками. Навпіл розрізаємо гострий перець, насіння видаляємо, в проточній воді промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо. Промиваємо зелень, і дрібно нарізаємо.
курка в пиві з рисом - фото крок 3
3. Вершкове масло розігріваємо в сковороді. З маринаду виймаємо курку, і з кожного боку хвилини по три-чотири, до рум'яної скоринки, обсмажуємо. Потім перекладаємо в форму. Через марлю або дрібне сито проціджуємо залишився маринад. Додаємо шафран.
курка в пиві з рисом - фото крок 4
4. Нарізану цибулю обсмажуємо в сковороді, де смажили курку. Додаємо зелень і гострий перець.
курка в пиві з рисом - фото крок 5
5. В дрібне сито перекладаємо рис, проточною водою ретельно промиваємо. Мал всипаємо до овочів і курки. Вливаємо маринад. Можна додати ще пива. Хвилин 30 відправляємо в духовку.
курка в пиві з рисом - фото крок 6
6. Подаємо курку гарячої, прикрашаємо кінзою і зеленню.

Схожі рецепти