Курка в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Курка настільки популярна в світі, що рецептів її приготування просто не перелічити. І це дуже радує, адже кожна людина може знайти собі улюблену страву. Спробуйте моє, воно повинно вам сподобається!
Я точно не знаю, до якої кухні відноситься цей рецепт, скоріше за все до індійської, але м'ясо виходить дуже ніжним. Те, як приготувати курку в молоці запечену, я описала в покрокової інструкції. Порцій виходить багато, тому цей варіант буде дуже доречний для святкової вечері. На гарнір підійде картопля.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Молоко - 500 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Курку промийте і обробити на шматочки. Натріть їх сіллю і перцем.
На розтопленому маслі обсмажте курку з двох сторін до золотистого кольору.
Лимон промийте, і зріжте з нього цедру тонкими смужками.
Зубчики чеснока почистите. Роздавите їх і викладіть у жароміцних форму.
У форму покладіть шматочки обсмаженої курки.
У сковороді закип'ятіть молоко з цедрою, каррі, перцем і сіллю. Перемішайте суміш.
Курочку залийте молоком. Духовку розігрійте до 200 градусів.
Запікайте блюдо протягом 30-40 хвилин. Іноді поливайте курку молоком з дна форми. Смачного!