Курка в молоці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно дізналася новий оригінальний спосіб запікання курки. Курка в молоці в духовці виходить дуже ніжною з чудовим білим соусом, який готується разом з куркою. Спробуйте, не пошкодуєте!
Щоб приготувати курку в молоці в духовці є два способи: один більш тривалий, так як передбачає маринування курки, інший описаний мною вище. Можна видавити сік з лимонів, розчавити часник, змішати з сіллю і перцем і натерти цією сумішшю тушку курки зовні і всередині. Залишити її можна на кілька годин, краще навіть на ніч. Далі все робите за рецептом, обсмажуєте і додаєте молоко з цедрою. Не можна змішувати лимонний сік і молоко, тому що відразу отримаєте кисле молоко. В молоко додаємо тільки терту цедру лимона. Успіхів і приємного апетиту!
- Курка - 1 штука
- Лимон - 2 штуки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 10 зубчиків
- Обкладинка - 12 скибочок
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
Підготувати курку, помити, обсушити.
Підготувати спеції.
Курку натерти сіллю і перцем, в казані розігріти оливкову олію і обсмажити курку з обох боків до золотистого кольору.
Злити надлишки масла, додати спеції, терту цедру лимона, роздавлений часник, молоко. Накрити кришкою і поставити в духовку.
Запікати протягом години при 180 градусах.
Подавайте курку з овочами. Смачного!