Хліб на молоці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
При всьому достатку хліба в магазинах, він ніколи не зрівняється з домашнім. Сьогодні готуємо смачний хліб, пишний, ароматний на молоці. Беріть на замітку рецепт!
Хліб на молоці виходить пористим, ароматним, з вираженим вершковим смаком і пухнастим. Дріжджі можна взяти сухі, їх потрібно 5-6 грам. Надріз на тесті робиться виключно для краси. Із зазначених інгредієнтів виходить буханочка вагою 500-520 грам.
- Дріжджі - 15 грам (свіжі)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 350 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування молочного хліба.
У миску розкришите свіжі дріжджі.
Додайте сіль, цукор і розтоплене вершкове масло.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке і еластичне тісто. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою або рушником. Поставте в тепле місце.
Через 50-60 хвилин тісто підійде.
Обімніть тісто, округлятимете і викладіть у форму для випічки.
Зробіть два-три надрізи, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 20-25 хвилин.
Змастіть тісто молоком і відправте в духовку розігріту до 175-180 градусів. Через 40-45 хвилин хліб буде готовий.
Дайте хлібу охолонути і подавайте до столу.