Курка, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати ніжну курочку на святкову вечерю: вашій увазі - оригінальний рецепт приготування курки, тушкованої в молоці. Можна приготувати цілу курку, вона вийде дуже соковитою!
Поєднання курки і молока може викликати здивування, але насправді це просто чудове рішення! Рецепт подсмотрен у відомого кухаря Джеймі Олівера, він простий, але результат - вище всяких похвал. Для приготування курки, тушкованої в молоці, дуже важлива наявність лимонної цедри. Вона дає молока згорнутися в хорошому розуміння цього слова. У процесі гасіння молоко наситить курочку, зробивши її неймовірно ніжною!
- Курка - 1 штука
- Молоко - 500 мілілітрів
- Часник - 10 зубчиків
- Цедра лимону - 2 штуки
- Паличка кориці - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - 115 грам (або оливкова)
- Шавлія - 0, 5 пучка
Підготуйте інгредієнти. Курку промийте і випатрати (якщо в цьому є необхідність, я купувала вже очищену). Потрошки ми гасити Не будемо. Очистіть зубчики часнику, з лимонів ображати цедру.
Курку гарненько натріть спеціями, сіллю і перцем.
Курку гарненько натріть спеціями, сіллю і перцем.
У казанку або глибокій каструлі розігрійте масло, обсмажте курку.
Обсмажити курку потрібно з усіх боків. Цей процес досить трудомісткий, але він необхідний. Слідкуйте, щоб шкіра не рвалася і не злазить з курки.
Курка повинна стати яскраво вираженого золотистого кольору.
Коли курка досить обсмажити, поставте духовку розігріватися до 190 градусів.
Коли курка досить обсмажити, поставте духовку розігріватися до 190 градусів.
Олія, що залишилося від смаження, нам не знадобиться його ви можете вилити.
Курку знову помістіть в каструлю або казан, в якому ви її обсмажували. Додайте всі інші інгредієнти.
Влейте молоко.
Надішліть в розігріту духовку на півтори години.
Можете гасити і на плиті на маленькому вогні під закритою кришкою. У духовці страва просто виходить набагато ароматні. Гасити можете, закривши казан кришкою або залишивши його відкритим. Якщо закрити, соусу тоді буде більше в кінцевому підсумку, А якщо ні, курочка ще більше підрум'яниться.
Готову курку, тушковану в молоці, ви можете подавати з рисом або картоплею. М'ясо попередньо обріжте з кісток і розкладіть порційно.
Смачного!
Смачного!