Рецепт Курка, тушкована в молоці фото

Курка, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Птах , Курка , Молоко
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Спробуйте приготувати ніжну курочку на святкову вечерю: вашій увазі - оригінальний рецепт приготування курки, тушкованої в молоці. Можна приготувати цілу курку, вона вийде дуже соковитою!

Опис приготування:

Поєднання курки і молока може викликати здивування, але насправді це просто чудове рішення! Рецепт подсмотрен у відомого кухаря Джеймі Олівера, він простий, але результат - вище всяких похвал. Для приготування курки, тушкованої в молоці, дуже важлива наявність лимонної цедри. Вона дає молока згорнутися в хорошому розуміння цього слова. У процесі гасіння молоко наситить курочку, зробивши її неймовірно ніжною!

  • Курка - 1 штука
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Часник - 10 зубчиків
  • Цедра лимону - 2 штуки
  • Паличка кориці - 0, 5 штуки
  • Вершкове масло - 115 грам (або оливкова)
  • Шавлія - 0, 5 пучка
курка, тушкована в молоці - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Курку промийте і випатрати (якщо в цьому є необхідність, я купувала вже очищену). Потрошки ми гасити Не будемо. Очистіть зубчики часнику, з лимонів ображати цедру.
Курку гарненько натріть спеціями, сіллю і перцем.
курка, тушкована в молоці - фото крок 2
У казанку або глибокій каструлі розігрійте масло, обсмажте курку.
курка, тушкована в молоці - фото крок 3
Обсмажити курку потрібно з усіх боків. Цей процес досить трудомісткий, але він необхідний. Слідкуйте, щоб шкіра не рвалася і не злазить з курки.
курка, тушкована в молоці - фото крок 4
Курка повинна стати яскраво вираженого золотистого кольору.
Коли курка досить обсмажити, поставте духовку розігріватися до 190 градусів.
курка, тушкована в молоці - фото крок 5
Олія, що залишилося від смаження, нам не знадобиться його ви можете вилити.
курка, тушкована в молоці - фото крок 6
Курку знову помістіть в каструлю або казан, в якому ви її обсмажували. Додайте всі інші інгредієнти.
курка, тушкована в молоці - фото крок 7
Влейте молоко.
курка, тушкована в молоці - фото крок 8
Надішліть в розігріту духовку на півтори години.
курка, тушкована в молоці - фото крок 9
Можете гасити і на плиті на маленькому вогні під закритою кришкою. У духовці страва просто виходить набагато ароматні. Гасити можете, закривши казан кришкою або залишивши його відкритим. Якщо закрити, соусу тоді буде більше в кінцевому підсумку, А якщо ні, курочка ще більше підрум'яниться.
курка, тушкована в молоці - фото крок 10
Готову курку, тушковану в молоці, ви можете подавати з рисом або картоплею. М'ясо попередньо обріжте з кісток і розкладіть порційно.
Смачного!

Схожі рецепти