Рецепт Куряча грудка, тушкована в молоці фото

Куряча грудка, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Куряча грудка, тушкована в молоці - надзвичайно просте блюдо. Приготувавши грудку за цим рецептом, ви ніколи її не пересушити. М'ясо просто тане в роті і виходить найніжнішим і дуже навіть корисним.

Опис приготування:

Рецептом приготування курячої грудки, тушкованої в молоці, поділилася зі мною моя давня знайома. У мене куряча грудка виходила зазвичай сухий і волокнистої, крім тих випадків, коли я готував їх в соусі. І ось у неї в гостях, я помітив смачну ароматну і дуже соковиту грудку. Тому я не міг пропустити нагоду, щоб дізнатися рецепт. Був приємно здивований, коли дізнався, що готується вона дуже просто. Тепер і ви будете знати, як приготувати курячу грудку, тушковану в молоці, і зможете дивувати гостей і рідних смачною і соковитою курячою грудкою. Хай щастить!

  • Куряча грудка - 2 штуки(2 цілих або 4 половинки без кісточки)
  • Молоко - 500 мілілітрів(400 мл - для гасіння, 100 - для соусу)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ч.Л для соусу, 0, 5 - для грудки)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
  • Спеції - 1 щіпка (за смаком)
куряча грудка, тушкована в молоці - фото крок 1
Курячі грудки гарненько помиємо, akkuratno відокремити філе від кісток і очищення від plenki. Далі натрем кожне філе грудки сіллю, рослинним маслом і спеціями. Спеції вибираємо з того, що є в будинку. У мене це хмелі-сунелі і ще додав чорний мелений перець. Ми залишаємо грудки на 10-15 хвилин промаринуватися.
куряча грудка, тушкована в молоці - фото крок 2
Поки грудки маринуються, вскипятим молоко. Гасити можна в глибокій сковороді або в каструлі з товстим дном. Я перелив молоко в сковороду і переклав туди грудки. Молоко повинно покрити куряче філе.
куряча грудка, тушкована в молоці - фото крок 3
Далі накриваємо грудки гнітом і закриваємо кришкою. Ми залишаємо гаситися на маленькому вогні хвилин 10-15.
куряча грудка, тушкована в молоці - фото крок 4
Молоко, яке залишилося після гасіння курячих грудок, ми використовуємо для приготування соусу. Для початку в мисці змішаємо борошно, сіль, цукор і додамо ще холодне молоко. Добре перемішати. Молоко після грудок треба закип'ятити і додати невеликими порціями, постійно помішуючи, в молочно-борошняну суміш. Загущающих цю суміш на невеликому вогні протягом декількох хвилин.
куряча грудка, тушкована в молоці - фото крок 5
Курячі грудки нарізаємо шматочками, заливаємо соусом і подаємо до гарніру, або ж просто нарізаємо і робимо бутерброд.

Схожі рецепти