Тушкована куряча грудка в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка, тушкована в кефірі, - це ідеальне блюдо для корисного і ситного обіду або вечері. Завдяки кефіру куряча грудка придбає незвичайний кислувато-солодкий присмак і стає ніжною.
Добре це блюдо поєднується з картоплею, рисом і макаронними виробами. Завдяки гасіння, м'ясо курки виходить м'яким і більш соковитим. Багатий смак і аромат не залишать Вас байдужими. Для того, щоб приготувати тушковану курячу грудку в кефірі, потрібно витратити пару годин на Маринівка м'яса. Так воно вийде більш соковитим і ніжним. Розповідаю і показую, як приготувати тушковану курячу грудку в кефірі.
- Грудка куряча - 1 штука
- Кефір - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень сушена - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Олія соняшникова - За смаком (для обжарки)
Попередньо промите м'ясо без шкірки і хрящів промокніть паперовими рушниками, прибравши таким чином зайву вологу, і поріжте шматочками середнього розміру.
Кефір змішайте зі спеціями, залийте сумішшю шматочки курячого м'яса, відправте в холодильник на півтори-дві години маринуватися.
Перед гасінням промийте і наріжте невеликими шматочками ріпчаста і зелена цибуля.
Подрібнену ріпчасту цибулю обсмажте на олії до приємного золотистого кольору. Далі додайте куряче м'ясо до цибулі, але збережіть більшу частину маринаду в ємності. Курку обсмажуйте з цибулею на середньому вогні, поки рідина не випарується.
Зменшіть вогонь до мінімуму і влийте кефір зі спеціями. Додайте ще солі і перцю, а також зелений лук, добре все перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте курячу грудку 40-50 хвилин. Періодично перевіряйте готовність і помішуйте блюдо.
Подавайте з улюбленим гарніром і зеленню. Смачного!