Рецепт Куряча грудка в кефірі фото

Куряча грудка в кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви вважаєте м'ясо птиці надто сухим, тоді спробуйте цей дивно простий рецепт курячої грудки в кефірі. Блюдо дуже ніжне, соковите і буквально тане в роті.

Якщо у вас мало часу, то маринуватися куряча грудка в кефірі в домашніх умовах може лише кілька хвилин до того, як відправитися в духовку. Для більш сильного аромату можна додати найрізноманітніші спеції і сушені трави.

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Кефір - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
  • Часник - 1-3 зубчиків
куряча грудка в кефірі - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися курочкою. Грудку вимити, добре обсушити і видалити при необхідності шкіру. Гострим ножем зробити надрізи в філе, але не до кінця. Це допоможе курці краще просочитися маринадом.
куряча грудка в кефірі - фото крок 2
2. Очистити часник і пропустити через прес. Викласти його в невелику мисочку і залити кефіром. Додати сіль, перець за смаком. Класичний рецепт курячої грудки в кефірі можна доповнити паприкою або куркумою для більш апетитного кольору страви. В даному випадку використовується сушений кріп і трохи петрушки. Все ретельно перемішати.
куряча грудка в кефірі - фото крок 3
3. Грудку викласти в мисочку підходящого розміру і залити маринадом. Накрити кришкою і відправити в холодильник приблизно на пару годин. У процесі можна 1-2 рази перевернути грудку.
куряча грудка в кефірі - фото крок 4
4. На дно жароміцної форми налити рослинне масло. Акуратно викласти курочку разом з маринадом і відправити в розігріту духовку.
куряча грудка в кефірі - фото крок 5
5. Випікається куряча грудка в кефірі в домашніх умовах близько 35-45 хвилин. Останні 3-5 хвилин можна відправити форму під гриль, щоб вийшла апетитна зажарена скоринка. Ця страва обов'язково слід спробувати!

Схожі рецепти