Куряча грудка в кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вважаєте м'ясо птиці надто сухим, тоді спробуйте цей дивно простий рецепт курячої грудки в кефірі. Блюдо дуже ніжне, соковите і буквально тане в роті.
Якщо у вас мало часу, то маринуватися куряча грудка в кефірі в домашніх умовах може лише кілька хвилин до того, як відправитися в духовку. Для більш сильного аромату можна додати найрізноманітніші спеції і сушені трави.
- Куряча грудка - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Часник - 1-3 зубчиків
1. Насамперед потрібно зайнятися курочкою. Грудку вимити, добре обсушити і видалити при необхідності шкіру. Гострим ножем зробити надрізи в філе, але не до кінця. Це допоможе курці краще просочитися маринадом.
2. Очистити часник і пропустити через прес. Викласти його в невелику мисочку і залити кефіром. Додати сіль, перець за смаком. Класичний рецепт курячої грудки в кефірі можна доповнити паприкою або куркумою для більш апетитного кольору страви. В даному випадку використовується сушений кріп і трохи петрушки. Все ретельно перемішати.
3. Грудку викласти в мисочку підходящого розміру і залити маринадом. Накрити кришкою і відправити в холодильник приблизно на пару годин. У процесі можна 1-2 рази перевернути грудку.
4. На дно жароміцної форми налити рослинне масло. Акуратно викласти курочку разом з маринадом і відправити в розігріту духовку.
5. Випікається куряча грудка в кефірі в домашніх умовах близько 35-45 хвилин. Останні 3-5 хвилин можна відправити форму під гриль, щоб вийшла апетитна зажарена скоринка. Ця страва обов'язково слід спробувати!