Курка в маринаді з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, маринад на основі кисломолочних продуктів відмінно підходить для м'яса, особливо для курки, адже свинині потрібна кислота сильніше. Розповім, як приготувати курку в маринаді з йогурту.
Ви можете залишити курку на 30 хвилин або на всю ніч. Саме кислота, що міститься в кефірі розм'якшує волокна, а також у вас вийде гарна скоринка при запіканні. М'ясо можна запікати в духовці або на грилі. Додайте до маринаду свіжі або сушені трави, а також не забудьте про часник, проте, якщо вам не подобається його аромат, тоді виключіть його.
- Йогурт - 1 Склянка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Сушений орегано - 0, 5 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Свіжа петрушка - 1/4 пучка
- Курячі гомілки і стегна - 1800 грам
1. Чистий Chesnok, подрібніть його. Видавіть з лимона сік і натріть цедру. Приготуйте маринад: змішайте йогурт, оливкова олія, орегано, часник, мелений перець, сіль і 1-2 столові ложки лимонного соку, цедри.
2. Помийте і поріжте петрушку. Додайте жменю петрушки в маринад і перемішайте.
3. Помийте м'ясо, покладіть його в харчовій пакет, додайте туди маринад, видавіть зайве повітря, ретельно перемішайте вміст пакета і покладіть його в холодильник на 30 хвилин.
4. Викладіть курку в ємність для запікання.
5. Випікайте курку в духовці при температурі 190 градусів протягом 45-60 хвилин до появи золотисто-коричневої скоринки.
6. Трохи студії м'ясо і подавайте до столу з салатом або улюбленим гарніром.