Рецепт Курка в маринаді з йогурту фото

Курка в маринаді з йогурту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Молочні продукти, Птах, Курка, Часник, Курячі стегенця, Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Як відомо, маринад на основі кисломолочних продуктів відмінно підходить для м'яса, особливо для курки, адже свинині потрібна кислота сильніше. Розповім, як приготувати курку в маринаді з йогурту.

Ви можете залишити курку на 30 хвилин або на всю ніч. Саме кислота, що міститься в кефірі розм'якшує волокна, а також у вас вийде гарна скоринка при запіканні. М'ясо можна запікати в духовці або на грилі. Додайте до маринаду свіжі або сушені трави, а також не забудьте про часник, проте, якщо вам не подобається його аромат, тоді виключіть його.

  • Йогурт - 1 Склянка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сушений орегано - 0, 5 Ст. Ложки
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Свіжа петрушка - 1/4 пучка
  • Курячі гомілки і стегна - 1800 грам
курка в маринаді з йогурту - фото крок 1
1. Чистий Chesnok, подрібніть його. Видавіть з лимона сік і натріть цедру. Приготуйте маринад: змішайте йогурт, оливкова олія, орегано, часник, мелений перець, сіль і 1-2 столові ложки лимонного соку, цедри.
курка в маринаді з йогурту - фото крок 2
2. Помийте і поріжте петрушку. Додайте жменю петрушки в маринад і перемішайте.
курка в маринаді з йогурту - фото крок 3
3. Помийте м'ясо, покладіть його в харчовій пакет, додайте туди маринад, видавіть зайве повітря, ретельно перемішайте вміст пакета і покладіть його в холодильник на 30 хвилин.
курка в маринаді з йогурту - фото крок 4
4. Викладіть курку в ємність для запікання.
курка в маринаді з йогурту - фото крок 5
5. Випікайте курку в духовці при температурі 190 градусів протягом 45-60 хвилин до появи золотисто-коричневої скоринки.
курка в маринаді з йогурту - фото крок 6
6. Трохи студії м'ясо і подавайте до столу з салатом або улюбленим гарніром.

Схожі рецепти