Курка в апельсиновому маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Ще один варіант приготування курки цілком. Цікавий маринад на основі апельсинового соку з додаванням чебрецю. Пікантна начинка на основі подрібненого багета. Раджу придивитися до рецептом.
Чебрець - специфічна приправа. Тому її можна міняти на будь-яку іншу, наприклад, розмарин. В іншому ж, точно дотримуйтесь рецептурі. Вийде дуже смачно і святково!
- Курка тушка - 1 штука
- Чебрець свіжий - 10 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 1 штука
- Багет - 100 грам (начинка)
- Часник - 3 зубчики (начинка)
- Сік лимона - 1 Чайна ложка (начинка)
- Цибуля зелена пір'я - 4 штуки (начинка)
- Цедра апельсина - 0, 5 чайних ложки (начинка)
1. Курку помийте, обсушити.
2. Додати сіль, поперчіть, полийте апельсиновим соком, посипте чебрецем. Накрийте плівкою і залиште на пару годин.
3. Поки курка маринується, зробимо начинку. Подрібніть всі інгредієнти для начинки в крихту за допомогою блендера.
4. Маринад з курки злийте, додайте майонез і перемішайте.
5. Начините курку хлібної сумішшю.
6. Змастіть курку апельсиново-майонезній глазур'ю.
7. Запікайте курку в розігрітій до 180 градусів близько 45 хвилин, спочатку прикривши фольгою. Смачного!