Курка в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Куряче м'ясо дуже ніжне і дієтичне, воно добре піддається маринування, обсмажування, запіканню і іншим способам термічної обробки. Спробуйте рецепт, як приготувати курку в горщику.
Опис приготування:
При приготуванні курки дуже важливо не пересушити її, адже м'ясо не особливо жирне. Найчастіше курку смажать або запікають у духовці. Для додання смаку використовують різні овочі, спеції і ароматні трави. Курка в горщиках виходить дуже ніжною і соковитою, завдяки попередньому її маринування в кефірі з зеленню. Таке м'ясо можна подавати з картопляним гарніром, з овочевими салатами або просто з овочами. А також можна подати м'ясо прямо в горщиках з шматочком хліба.
- Курка - 1, 5 кілограма
- Кефір - 500 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Насіння koriandra - 0, 5 чайних ложки
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль і перець - За смаком
1. Ріпчасту цибулю очищуємо, миємо й нарізаємо півкільцями і трохи розминаємо руками. Зелень миємо, витираємо паперовим рушником і дрібно нарізаємо, часник чистимо і нарізаємо невеликими шматочками або подрібнюємо за допомогою преса. Курку моєму, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в миску, заливаємо її кефіром і кладемо цибулю, часник, зелень і спеції. Ми залишаємо на 2 години в холодильнику.
2. Дістаємо курку з холодильника і разом з маринадом перекладаємо по горщиках, НЕ досипляючи до краю 2 см, накриваємо кришками і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин, потім дістаємо і відкриваємо кришку, відправляємо ще на 20-25 хвилин.
3. Готове м'ясо дістаємо з духовки і посипаємо рубаною зеленню, подаємо блюдо обов'язково гарячим. Смачного!