Курка в духовці на банці
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами простий рецепт приготування курки на банці, готується так курка дуже швидко, пропікається добре, а м'ясо не буває сухим.
На мій погляд це геніальний рецепт: курка, запечена в духовці на банці. Я думаю, багато господинь знайомі з цим рецептом і можуть підтвердити, що курка виходить дуже ніжною і соковитою всередині, ароматної і м'якою. А зверху при такому способі запікання утворюється хрустка коричнева скоринка.
- Курка бройлерна - 1 штука
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 3-4 зубчиків
- Каррі - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки (мелений)
Готуємо курку до запікання: моєму і натираємо курку усіма спеціями, сіллю, потім видавлюємо часник і також їм натираємо курку. Після чого загортаємо курку в харчову плівку і ставимо в холодильник на 1 час, хто хоче щоб курка просочилася побільше можуть морозити її до 12 годин.
Дістаємо курку з холодильника, роздруковуємо її, беремо будь-яку пляшку, наявну в будинку і нанизуємо на неї курочку і змащуємо її майонезом. Попередньо пляшку наповнюємо на 3/4 водою і рослинним маслом. Пляшку з куркою ставимо в антипригарним форму для запікання і наповнюємо її водою до половини. Ставимо деко з пляшкою в духовку, розігріту до 190 градусів.
Протримавши курку в духовці 15 хвилин, збільшуємо температуру до 210 градусів, щоб пляшка не лопнула від різкого перепаду температури. Так випікаємо курочку ще 1 час, після чого можна перевірити приготувалася вона. Протикаємо м'ясо ножем, якщо не йде білий сік і м'ясо ще зі згустками крові, тоді випікаємо її ще приблизно пів години.
Курку можна подати на стіл, попередньо розрізавши її на шматочки, а якщо хтось захоче здивувати домочадців або гостей видом курочки "в польоті", то може подати курку, не знімаючи її з пляшки. Смачного!