Курка на банці
(покроковий рецепт з фото)
Ви чули, як приготувати курку на банку? Якщо ні, вам напевно сподобається цей простий і доступний спосіб запікання. М'ясо готується чудово, курка рівномірно прожарюється з усіх боків.
Це свого роду домашня курка-гриль в бюджетному варіанті. Усе, що потрібно для готування: тушка курки, кефір, спеції і банку з водою. Як вид, немає нічого простішого, ніж приготувати таким чином куряче м'ясо. На гарнір рекомендую спагетті або картопляне пюре + салат зі свіжих овочів. Хай щастить!
- Курка - 1 штука
- Кефір - 500 мілілітрів
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
- Майоран сушений - 1 Чайна ложка
Підготуємо необхідні інгредієнти. Курку попередньо потрібно підготувати, випатрати, промити і обсушити рушниками.
З'єднуємо кефір зі спеціями. Обмащуємо цією сумішшю курку, загортаємо її в пакет. Кладемо в холодильник маринуватися на 2-3 годину.
Беремо невелику чисту банку з невеликою шийкою. Вливаємо в неї воду.
Насаджуємо курку на банку, ставимо всю конструкцію на деко, поливаємо зверху майонезній сумішшю. Запікаємо до повної готовності при температурі 180 градусів.
Смачного!