Курка в духовці цілком в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Соковите, ніжне м'ясо курки, смачна рум'яна кірочка і ніяких клопотів при приготуванні! Чи не про це мріє кожна господиня, коли в черговий раз розмірковує про сімейний меню? Якщо так, то Вам сюди!
Замість майонезу можете використовувати сметану, а рослинне масло в рукав і зовсім не додавати, тоді курка вийде дієтичної і низькокалорійної. Нашої активної участі в процесі приготування буде потрібно всього 10-15 хвилин, а як приготувати курку в духовці цілком в рукаві розповім в покроковому рецепті. Додатково нам знадобиться відрізний рукав для запікання, щоб помістити цілу курочку.
- Курка - 1, 5 кілограма (ціла, можна трохи більше або менше)
- Майонез - 100 грам (або крем)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Спеції - 2-3 чайних ложок (для курки)
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Гірчичний - 2-3 чайних ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курку ретельно помийте, натріть сумішшю спецій і орегано, а також невеликою кількістю солі.
Приготуйте соус. Часник очистіть, помийте, натріть на дрібній тертці або пропустіть через чеснокодавку. У майонез додайте гірчицю, часник, су сіль за смаком.
Курочку всередині і зовні ретельно натріть соусом і поставте маринуватися в холодильник. Мінімум на 30 хвилин, в ідеалі на 5-6 годин або на ніч.
Після закінчення часу зв'яжіть ніжки і крильця кулінарною ниткою. У мене силіконова.
Перекладіть курку в пакет для запікання. Всередину пакета налийте рослинне масло. Пакет зав'яжіть з двох сторін і перекладіть у форму або на деко.
Коли будете зав'язувати пакет, не затягуйте щільно. Залиште зазори з двох сторін, щоб потрапляло повітря. Поставте запікатися на 70-90 хвилин при 180 градусах, в залежності від ваги курки. Курку вагою 1, 7 кг я запікала 80 хвилин і 10 хвилин - верхній гриль. Якщо хочете рум'яної скоринки, то акуратно розірвіть пакет за 10 хвилин до готовності і включіть режим верхнього гриля при температурі 200 градусів.
Коли курочка буде готова, подавайте в улюбленим гарніром і овочами. Смачного!