Рецепт Курка, тушкована з зеленню фото

Курка, тушкована з зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Зелень , Часник , Петрушка , Базилік
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 55 хв.

Цей рецепт для тих, хто не любить витрачати багато часу на кухні. Весь процес займе у вас близько 2 годин, при цьому над нею не потрібно стояти. Розповім, як приготувати курку, тушковану із зеленню.

Опис приготування:

Тут ви можете купити цілу тушку і розібрати її на частини або купіть окремі частини (гомілки, окосту, стегенця). Страву готують на одній сковороді, тому у вас буде мінімальна кількість брудного посуду. Курочка буде соковита, ароматна і дуже смачна.

  • Курка (гомілки) - 4-5 штук
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Петрушка - 0, 5 пучка
  • Braai - 0, 5 пучка
  • Соус «Теріякі» - 1-2 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Лимонний сік - За смаком
  • Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
  • Каррі - 1 щіпка
  • Сіль, мелений перець - За смаком
курка, тушкована з зеленню - фото крок 1
1. Вимийте шматочки курки, додайте 1 столову ложку вершкового масла, каррі, сіль і перець, соус «Теріякі», перемішайте.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 2
2. Вимийте листя зеленого базиліка і додайте цільними до м'яса, ще раз перемішайте і залиште на 5 хвилин.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 3
3. Часник очистіть і наріжте великими шматочками.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 4
4. Наріжте дрібно кінзу і петрушку.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 5
5. Час, що залишився вершкове масло розтопіть в чавунній сковороді або в казанку.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 6
6. Додайте великі шматочки часнику, кінзу і петрушку, обсмажуйте 3-5 хвилин.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 7
7. Додайте до зелені і часнику 2 ложки соєвого соусу, 0, 5 чайних ложки лимонної цедри, 1 ложку лимонного соку.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 8
8. Викладіть шматочки курки і перемішайте її, щоб вони були оповиті спеціями і зеленню. Накрийте ємність кришкою і готуйте на слабкому вогні 100 хвилин.
курка, тушкована з зеленню - фото крок 9
9. Готову курочку подавайте до столу гарячою. Смачного!

Схожі рецепти