Курка, тушкована з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, хто не любить витрачати багато часу на кухні. Весь процес займе у вас близько 2 годин, при цьому над нею не потрібно стояти. Розповім, як приготувати курку, тушковану із зеленню.
Тут ви можете купити цілу тушку і розібрати її на частини або купіть окремі частини (гомілки, окосту, стегенця). Страву готують на одній сковороді, тому у вас буде мінімальна кількість брудного посуду. Курочка буде соковита, ароматна і дуже смачна.
- Курка (гомілки) - 4-5 штук
- Базилік свіжий - 1 пучок
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Braai - 0, 5 пучка
- Соус «Теріякі» - 1-2 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - За смаком
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
- Каррі - 1 щіпка
- Сіль, мелений перець - За смаком
1. Вимийте шматочки курки, додайте 1 столову ложку вершкового масла, каррі, сіль і перець, соус «Теріякі», перемішайте.
2. Вимийте листя зеленого базиліка і додайте цільними до м'яса, ще раз перемішайте і залиште на 5 хвилин.
3. Часник очистіть і наріжте великими шматочками.
4. Наріжте дрібно кінзу і петрушку.
5. Час, що залишився вершкове масло розтопіть в чавунній сковороді або в казанку.
6. Додайте великі шматочки часнику, кінзу і петрушку, обсмажуйте 3-5 хвилин.
7. Додайте до зелені і часнику 2 ложки соєвого соусу, 0, 5 чайних ложки лимонної цедри, 1 ложку лимонного соку.
8. Викладіть шматочки курки і перемішайте її, щоб вони були оповиті спеціями і зеленню. Накрийте ємність кришкою і готуйте на слабкому вогні 100 хвилин.
9. Готову курочку подавайте до столу гарячою. Смачного!