Рецепт Домашня курка тушкована фото

Домашня курка тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами дуже простим, але при цьому досить вдалим варіантом, як приготувати домашню курку тушковану зі спеціями. М'ясо виходить дивно ніжним і тане в роті.

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно вимити й обсушити птицю.

2. У невеликій мисці змішайте сіль і всі спеції, які вам до душі. Рекомендую обов'язково використовувати в рецепт приготування домашньої курки тушкованої перець, а також за бажанням мелений часник, цибуля, паприка, koriandr, базилік і орегано, петрушку.

3. Сумішшю спецій і трав натріть птицю з усіх боків, в тому числі і всередині.

4. Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла і викладіть курку. На сильному вогні обсмажте тушку з усіх боків до появи скоринки. Перевертайте акуратно, щоб не зірвати шкурку.

5. Акуратно перекладіть птицю в сотейник з товстим дном. Додайте воду або бульйон. Доведіть до кипіння, а потім приберіть вогонь до мінімуму і млоїте до готовності.

6. При бажанні можна додати в сотейник очищену цибулину, морква, стебло селери, а також пучок зелені, наприклад. Якщо блюдо тільки для дорослих, то домашня курка тушкована в домашніх умовах може бути ще і в білому сухому вині.

В результаті виходить не тільки смачна, але і корисний птах.

Смачного!


  • Курка - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
1. Насамперед потрібно вимити й обсушити птицю.

2. У невеликій мисці змішайте сіль і всі спеції, які вам до душі. Рекомендую обов'язково використовувати в рецепт приготування домашньої курки тушкованої перець, а також за бажанням мелений часник, цибуля, паприка, koriandr, базилік і орегано, петрушку.

3. Сумішшю спецій і трав натріть птицю з усіх боків, в тому числі і всередині.

4. Розігрійте на сковороді трохи рослинного масла і викладіть курку. На сильному вогні обсмажте тушку з усіх боків до появи скоринки. Перевертайте акуратно, щоб не зірвати шкурку.

5. Акуратно перекладіть птицю в сотейник з товстим дном. Додайте воду або бульйон. Доведіть до кипіння, а потім приберіть вогонь до мінімуму і млоїте до готовності.

6. При бажанні можна додати в сотейник очищену цибулину, морква, стебло селери, а також пучок зелені, наприклад. Якщо блюдо тільки для дорослих, то домашня курка тушкована в домашніх умовах може бути ще і в білому сухому вині.

В результаті виходить не тільки смачна, але і корисний птах.

Смачного!

Схожі рецепти