Домашня курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не хочете витрачати багато часу на приготування курки, то цей рецепт для вас. Швидко і дуже просто ви приготуєте соковиту і ароматну курочку. Спробуйте!
Курку треба замаринувати, а потім запікати в духовці згідно з поданим пошаговому рецептом. Вам допоможуть фотографії. До домашньої курки з духовки приготуйте як гарнір картопляне пюре. Смачного!
- Курка - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Гілочки розмарину - 3-4 штук
Курку вимийте і просушіть. На обробній дошці за допомогою кухонних ножиць або ножа видаліть хребет у курки.
Натисніть долонею на те місце, звідки видалили хребет, щоб курка розкрилася як книжка і стала плоскою як на фото.
Натріть курку приправами і сіллю з 1 столовою ложкою рослинного масла і відправте в холодильник на годину - півтори маринуватися.
Налийте на деко столову ложку масла, інвест Kuric. Надішліть на 15 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів.
Коли на курочку з'явиться рум'яна кірочка, вийміть її з духовки. Тимчасово приберіть курку з дека на тарілку. Покладіть на дно скибочки лимона і гілочки розмарину.
Поверніть курку на деко. Знову помістіть в духовку, зменшивши температуру до 170 градусів. Запікайте близько 40 хвилин, періодично поливаючи курку соком, що виділяється і жиром.
Після того як виймете курку з духовки, дайте їй хвилин 15 постояти. Потім розріжте на шматки і подавайте на стіл.