Курка, тушкована з часником
(покроковий рецепт з фото)
Не можна не відзначити вкрай вдале поєднання інгредієнтів в цьому рецепті. Курка і часник ідеально поєднуються між собою. Розповім, як приготувати курку, тушковану з часником.
Секретом цієї страви є правильний підбір спецій. Я використовувала майоран, чебрець, орегано і чебрець. Також за смаком можна додати будь-який з перців. Я вибрала чорний мелений - він дуже ароматний.
- Курка - 1 штука
- Бульйон - 0, 5 склянки
- Вино червоне сухе - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Часник - 40 зубчиків
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 3/4 чайних ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
Курку промиваємо, висушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо птицю на великі частини. Відправляємо обсмажувати в маслі на розпечену сковороду. Вогонь робимо середній.
Курку виймаємо поки що і перекладаємо в окрему миску. У сковороду додаємо бульйон і трохи сухого вина. Сипем все спеції. Можна також додати дрібку куркуми для аромату. Потім кидаємо часточки часнику. Чистити їх не потрібно. Доводимо суміш до кипіння.
Часниковий бульйон переливаємо в посуд, де лежить курка. Посуд має бути з товстим дном. Включаємо духовку на 190 градусів. Посуд накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом години.
Блюдо готово. Смачного!