Рецепт Курка, тушкована з часником фото

Курка, тушкована з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не можна не відзначити вкрай вдале поєднання інгредієнтів в цьому рецепті. Курка і часник ідеально поєднуються між собою. Розповім, як приготувати курку, тушковану з часником.

Опис приготування:

Секретом цієї страви є правильний підбір спецій. Я використовувала майоран, чебрець, орегано і чебрець. Також за смаком можна додати будь-який з перців. Я вибрала чорний мелений - він дуже ароматний.

  • Курка - 1 штука
  • Бульйон - 0, 5 склянки
  • Вино червоне сухе - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 40 зубчиків
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Майоран - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 3/4 чайних ложки
  • Чорний перець - 1/2 чайних ложки
курка, тушкована з часником - фото крок 1
Курку промиваємо, висушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо птицю на великі частини. Відправляємо обсмажувати в маслі на розпечену сковороду. Вогонь робимо середній.
курка, тушкована з часником - фото крок 2
Курку виймаємо поки що і перекладаємо в окрему миску. У сковороду додаємо бульйон і трохи сухого вина. Сипем все спеції. Можна також додати дрібку куркуми для аромату. Потім кидаємо часточки часнику. Чистити їх не потрібно. Доводимо суміш до кипіння.
курка, тушкована з часником - фото крок 3
Часниковий бульйон переливаємо в посуд, де лежить курка. Посуд має бути з товстим дном. Включаємо духовку на 190 градусів. Посуд накриваємо кришкою. Тушкуємо протягом години.
курка, тушкована з часником - фото крок 4
Блюдо готово. Смачного!

Схожі рецепти