Курка, тушкована в сметані з часником
(покроковий рецепт з фото)
Хочу з вами поділитися своєю знахідкою - оригінальним рецептом приготування курки, тушкованої в сметані з часником! виходить ніжна, таїть у роті курка під шаром хрустких крекерів. Дуже смачно!
Розповім вам, як приготувати курку, тушковану в сметані з часником, та не просту, а під хрусткою скоринкою! Ця страва дійсно варте вашої уваги: верхній щільний шар створює нібито "кришку", під якою вона готується, як на пару! В цьому, я так зрозуміла, і полягає секрет неймовірної ніжності страви, спробуйте самі!
- Куряче філе - 400 грам
- Крекери - 400 грам (несолодкі. Підійдуть і хлібці, і сухарики)
- Крем - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 1 штука(1 середня головка )
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Кунжут чорний - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Спеції - 1 За смаком

1. Спочатку - підготовчий етап. Курку розморозимо, наріжемо шматочками, змішаємо з тиском часником, спеціями і сметаною. Нехай маринується годину. Крекери перетираємо руками разом з розм'якшеним маслом, додамо кунжут.

2. Викладаємо у форму на дно підготовлену курку разом з маринадом, скроплюємо її соусом з лимонного соку і соєвого соусу.

3. Викладаємо зверху шар крекерів. Якщо залишився соус, теж збризніть їм, відправимо в духовку запікатися на 40 хвилин при 200 градусах.

4. От і все! Смачного!