Курка, тушкована з чорносливом в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання курки з чорносливом дійсно чудово. Тут я розповім, як приготувати курку, тушковану із чорносливом в сметані. Ця страва точно припаде до смаку вашій родині і гостям.
До поєднанню курки і чорносливу завжди підходить часник. Його можна додати на етапі пассеровкі овочів. Але цього разу я вирішила відтінити ніжний смак курки і сметанному соусі більш делікатним мускатним горіхом. Вийшло чудово!
- Куряча тушка - 1 штука (бройлерна)
- Чорнослив - 70 грам
- Крем - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком (мелений і горошок)
- Лавровий лист - 5 штук
- Кмин - 1 За смаком
- Мускатний горіх - 1 За смаком
Для початку підготуйте тушку курки. Вимийте її і обсушіть. Обробити тушку, надрізу сухожилля в районі суглобів, розберіть її на шматочки і ще раз обмийте. Викладіть шматочки в миску, посоліть і поперчіть за смаком.
Очистіть ріпчасту цибулю, наріжте його соломкою, очищену моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі близько трьох хвилин, відкладіть на час.
Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажте на ній курку з обох сторін до золотистої скоринки. Просмажувати до готовності її не потрібно. Викладіть курку в ємність для гасіння, Відведіть туди ж цибуля з морквою, кмин і мускатний горіх.
Чорнослив добре промийте і распарьте окропом, наріжте, якщо необхідно, і теж відправте до курки. Покладіть туди ж перець-горошок і лавровий лист.
Приготуйте соус для курки, змішавши сметану і 100 мл. Чистої води. Соус вилийте до курки і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте ємність кришкою і тушкуйте блюдо близько години.
Страву можна подавати з салатом або гарячим гарніром. Я вирішила відварити макарони. Також відмінно підійде картопля, Мал, гречка.