Курка, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Курочка на обід завжди викликає приємні емоції. Це і ситно, і не важко для травлення. Птах - не м'ясо, засвоюється куди краще. Сьогодні я розповім, як приготувати курку, тушковану із чорносливом.
Не всі, як відомо, люблять поєднання солодкого і солоного. Хтось взагалі не сприймає подібні страви. А я вважаю, що поєднувати можна все, аби було смачно і корисно! Тому не бійтеся покласти фрукти або ягоди в м'ясо. Виходить дуже навіть вишукано!
- Курка - 1 кілограм
- Чорнослив - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком

Курку помити і обробимо. Розрізаємо її навпіл, відокремлюємо філе від кісток. Ви можете просто розрізати тушку на шматочки і протушкувати її з кісточками.

Очищаємо цибулю від шкірки. Щоб він чистився краще, раджу вам покласти його в воду на 5 хвилин. Ріжемо часточками. Промиваємо чорнослив. Його потрібно замочити на півгодини, а потім вже промити.

Розігріваємо сковорідку. Наливаємо в неї соняшникова олія. Обсмажуємо курочку з усіх боків на сильному вогні протягом 5-7 хвилин. Солимо, перчим, можна додати приправу для курки або каррі. Потім кладемо цибулю і чорнослив. Доливаємо півсклянки води і закриваємо кришкою. Тушкуємо півгодини, помішуючи кожні 10 хвилин, на невеликому вогні.

Через півгодини у нас вже все готово. Запах карколомний! Чорнослив з цибулею дали сік і медовий смак. Викладаємо все на блюдо. Смачного!