Рецепт Курка з чорносливом тушкована фото

Курка з чорносливом тушкована
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Сухофрукти
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ділюся цікавим рецептом приготування курки з чорносливом, тушкованої по-східному. Я додаю для цього чорнослив, овочі і китайську скляну локшину. Дуже смачно вийде, спробуйте самі!

Опис приготування:

Хочу вам розповісти, як приготувати курку з чорносливом тушковану. Дуже смачне, ситне блюдо виходить з насиченим смаком і яскравими смаковими акцентами. Чорнослив надає деякий копчено-солодкий аромат, а гострі перці - зрозуміло, що гостроту. Добре таке блюдо поєднується зі східною локшиною, тому я її і додала, але взагалі можна робити і без неї, а подавати курку з підливою до улюблених гарнірів до смаку. Бажаю удачі!

  • Курка - 1.2 кілограма (я беру стегенця, крильця або ніжки)
  • Funčoza - 100 грам (прозора локшина)
  • Соєвий соус - 100 грам
  • Оцет яблучний - 50 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Картопля - 3 штуки
  • Цибуля зелена - 0.5 пучка
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець чилі - 2 штуки (краще один червоний, один зелений)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Чорнослив - 50 грам
курка з чорносливом тушкована - фото крок 1
1. Курку розморозимо, сполоснемо під холодною водою, даємо воді стекти. Ріжемо куряче м'ясо на невеликі шматочки. Всі овочі теж помиємо, фунчозу і чорнослив заллємо окропом (окремо). Курку смажимо на олії з картоплею (вона найдовше смажиться). Сіль і спеції - за смаком.
курка з чорносливом тушкована - фото крок 2
2. Всі овочі подрібнити, додамо до курки, коли остання стане рум'яною, і обсмажити все разом, поки зайва волога не піде. Тим часом змішаємо соєвий соус, цукор і оцет. Заливаємо суміш на сковороді, додаємо розмочений чорнослив, гриби, і під кришкою тушкуємо на маленькому вогні.
курка з чорносливом тушкована - фото крок 3
3. Коли суміш забулькало, доливаємо кип'ятку стільки, щоб він покривав приблизно в половину все овочі, як на фото. Сюди ж додамо запарену розбухлу локшину. Готуємо, поки рідина трохи не втече.
курка з чорносливом тушкована - фото крок 4
4. От і все! Через півгодини гасіння на маленькому вогні у мене було ось таке гарне блюдо!

Схожі рецепти