Курка з чорносливом тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся цікавим рецептом приготування курки з чорносливом, тушкованої по-східному. Я додаю для цього чорнослив, овочі і китайську скляну локшину. Дуже смачно вийде, спробуйте самі!
Хочу вам розповісти, як приготувати курку з чорносливом тушковану. Дуже смачне, ситне блюдо виходить з насиченим смаком і яскравими смаковими акцентами. Чорнослив надає деякий копчено-солодкий аромат, а гострі перці - зрозуміло, що гостроту. Добре таке блюдо поєднується зі східною локшиною, тому я її і додала, але взагалі можна робити і без неї, а подавати курку з підливою до улюблених гарнірів до смаку. Бажаю удачі!
- Курка - 1.2 кілограма (я беру стегенця, крильця або ніжки)
- Funčoza - 100 грам (прозора локшина)
- Соєвий соус - 100 грам
- Оцет яблучний - 50 грам
- Печериці - 200 грам
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля зелена - 0.5 пучка
- Цибуля - 1 штука
- Перець чилі - 2 штуки (краще один червоний, один зелений)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 50 грам
1. Курку розморозимо, сполоснемо під холодною водою, даємо воді стекти. Ріжемо куряче м'ясо на невеликі шматочки. Всі овочі теж помиємо, фунчозу і чорнослив заллємо окропом (окремо). Курку смажимо на олії з картоплею (вона найдовше смажиться). Сіль і спеції - за смаком.
2. Всі овочі подрібнити, додамо до курки, коли остання стане рум'яною, і обсмажити все разом, поки зайва волога не піде. Тим часом змішаємо соєвий соус, цукор і оцет. Заливаємо суміш на сковороді, додаємо розмочений чорнослив, гриби, і під кришкою тушкуємо на маленькому вогні.
3. Коли суміш забулькало, доливаємо кип'ятку стільки, щоб він покривав приблизно в половину все овочі, як на фото. Сюди ж додамо запарену розбухлу локшину. Готуємо, поки рідина трохи не втече.
4. От і все! Через півгодини гасіння на маленькому вогні у мене було ось таке гарне блюдо!