Курка по-средіземномоскі
(покроковий рецепт з фото)
Коли я тільки вимовляю словосполучення "середземноморська кухня", то у мене відразу порушуються смакові рецептори. Тому я ще раз вирішила поповнити запаси своїх улюблених рецептів.
І вам я теж пропоную дізнатися про те, як приготувати курку по-средіземномоскі. Велика порція гарячої страви на 6 людина нагодує всіх гостей на свято. А ще будемо робити приголомшливий соус з томатів. У комплекті підуть оливки і каперси, які ростуть в районах Середземного моря.
- Бекон - 100 грам
- Томати у власному соку - 800 грам
- Оливки зелені - 70 грам
- Куряче стегно - 6 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Корінь селери - 2 штуки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Прованські трави - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Для соусу дрібно наріжте бекон, селера і цибулю. Обсмажте ці інгредієнти в маслі протягом 4-х хвилин, помішуючи.
Потім додайте подрібнений часник і трави. Смажте ще пару хвилин. Потім додайте томати у власному соку, цукор, сіль і перець. Доведіть соус до кипіння.
Після додайте оливки кільцями і каперси.
У жароміцних форму укладіть курку. Посоліть її і залийте все соусом.
Запікайте блюдо протягом 45 хвилин при 200 градусах. Смачного!