Курка під апельсиновим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ось ніколи не думала, що за 30 хвилин за допомогою сковороди, курячого філе і одного аппельсіна я зможу зробити чудовий смачну вечерю. Я б сказала - блюдо на мільйон. Ну дуже смачно вийшло!
Замість борошна в даному випадку можна взяти кукурудзяний крохмаль. Зазвичай крохмаль відразу розводять в холодному соку, а потім соус варять, загущая. Я роблю не так, бо хочу отримати не просто апельсиновий курд, а яскраво виражений апельсиновий соус. Виношу на ваш суд свій скромний рецепт, як приготувати курку під апельсиновим соусом. Хай щастить!
- Апельсин - 1 штука
- Куряче філе - 1 штука (половина)
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
- Сіль, цукор, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Апельсини необхідно вимити і ошпарити окропом. Дайте апельсину охолонути. Зніміть з нього цедру. Відкладіть її поки в сторону. Розріжте апельсин навпіл, видавіть з нього сік.
Куряче філе натріть спеціями і сіллю з усіх боків. Розігрійте сковороду. На рослинному маслі обсмажте куряче філе цілком з двох сторін (під кришкою).
Коли м'ясо буде готове, зніміть його зі сковороди. У сковороду влийте апельсиновий сік і додайте цедру. Дайте закипіти. Варіть 5 хвилин. Додайте чайну ложку борошна. Швидко перемішайте.
Постійно помішуючи, су довести до zagusteniâ. Поперчіть за смаком.
Куряче м'ясо потрібно нарізати на невеликі шматочки. Викладіть його на блюдо, полив підготовленим апельсиновим соусом.
Подайте блюдо до столу. Смачне і ароматне куряче м'ясо з солодким апельсиновим соусом готове! Вийшов трохи тайський мотив. Пальчики оближеш!