Рецепт Качка під апельсиновим соусом фото

Качка під апельсиновим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Фрукти , Апельсин , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ця страва по праву можна вважати святковим. Качка під апельсиновим соусом - це те, ніж можна побалувати найдорожчих гостей.


Опис приготування:

Приголомшливе блюдо, яке стане коронним у будь-якої господині. Качка хороша не тільки з яблуками, але і з апельсинами. Готувати її можна в духовці або тушкувати в казані, результат від цього буде різним.

  • Качка - 1 штук
  • Апельсини - 3-5 штук
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Крохмаль - 2 чайних ложки
качка під апельсиновим соусом - фото крок 1
1. Готувати качку завжди в задоволення, особливо в духовці. Отже, у обробленої і випотрошеної качки пов'язуємо ноги і відправляємо смажитися на рослинній олії.
качка під апельсиновим соусом - фото крок 2
2. Найкраще для обсмажування підійде казан або жаровня. Обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків.
качка під апельсиновим соусом - фото крок 3
3. Чистимо апельсини від шкірки, після чого шкірку залишаємо окремо, а м'якоть нарізаємо кільцями середньої товщини.
качка під апельсиновим соусом - фото крок 4
4. Шкірку потрібно нарізати жульєном і відправити проваритися трохи. Після цього цедру потрібно витягнути і дати зайвої рідини стекти.
качка під апельсиновим соусом - фото крок 5
5. Покриваємо качку апельсинами, а на основі отриманого соку від птиці і апельсинів готуємо соус: виливаємо воду, в якій проварюють шкірка до жиру (залишеному після прожарювання качки), додаємо трохи крохмалю і доводимо до кипіння, поки соус не почне загусати.
качка під апельсиновим соусом - фото крок 6
6. Запікаємо качку близько години при середній температурі. Її можна і протушкувати в казані в отриманому соку також близько години. На гарнір підійде картопля або каша (якщо ви готуєте обід, а для святкового столу подайте качку на красивому великому блюді і прикрасьте залишилася цедрою).

Схожі рецепти