Качка під апельсиновим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва по праву можна вважати святковим. Качка під апельсиновим соусом - це те, ніж можна побалувати найдорожчих гостей.
Приголомшливе блюдо, яке стане коронним у будь-якої господині. Качка хороша не тільки з яблуками, але і з апельсинами. Готувати її можна в духовці або тушкувати в казані, результат від цього буде різним.
- Качка - 1 штук
- Апельсини - 3-5 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Крохмаль - 2 чайних ложки
1. Готувати качку завжди в задоволення, особливо в духовці. Отже, у обробленої і випотрошеної качки пов'язуємо ноги і відправляємо смажитися на рослинній олії.
2. Найкраще для обсмажування підійде казан або жаровня. Обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків.
3. Чистимо апельсини від шкірки, після чого шкірку залишаємо окремо, а м'якоть нарізаємо кільцями середньої товщини.
4. Шкірку потрібно нарізати жульєном і відправити проваритися трохи. Після цього цедру потрібно витягнути і дати зайвої рідини стекти.
5. Покриваємо качку апельсинами, а на основі отриманого соку від птиці і апельсинів готуємо соус: виливаємо воду, в якій проварюють шкірка до жиру (залишеному після прожарювання качки), додаємо трохи крохмалю і доводимо до кипіння, поки соус не почне загусати.
6. Запікаємо качку близько години при середній температурі. Її можна і протушкувати в казані в отриманому соку також близько години. На гарнір підійде картопля або каша (якщо ви готуєте обід, а для святкового столу подайте качку на красивому великому блюді і прикрасьте залишилася цедрою).