Курячі зрази з сухофруктами під апельсиновим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Курячі зрази з сухофруктами під апельсиновим соусом». Використовувати в приготуванні цієї страви можна різні сухофрукти.
Дуже добре поєднуються з куркою сушена вишня, в'ялені груші і чорнослив. Головне - дотримуватися рівновагу між солодкими і не дуже солодкими фруктами.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Курячого філе - 500 грам
- Хліб білий - 200 грам
- Яєць - 1 штука
- Перець, сіль - За смаком
- Часнику - 2 зубчики
- Ізюм - 50 грам
- Коран - 100 грам
- Сушених яблук - 100 грам
- Йогурт - 200 грам
- Яєчний жовток - 1 штука
- Цукру - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 2 штуки
- Панірування - 1 Склянка
1. Перебираємо в'ялені курагу, родзинки і яблука, промиваємо, і в кип'яченій теплій воді окремо замочуємо. Зрізаємо з хліба кірку. У молоці замочуємо хлібний м'якуш, злегка віджимаємо. Подрібнюємо часник. Промиваємо м'ясо, паперовими серветками обсушуємо. Довільного розміру шматочками нарізаємо. У фарш подрібнюємо куряче м'ясо в кухонному комбайні.
2. У чашу комбайна до курячого фаршу додаємо віджатий хліб, подрібнений часник, розбиваємо яйце. До однорідної маси збиваємо.
3. На друшляк відкидаємо замочені сухофрукти, воді даємо стекти. Подрібнюємо яблука і курагу. Перекладаємо в миску, додаємо ізюм, перемішуємо.
4. Сформуємо з фаршу коржі, діаметр 7 сантиметрів. На кожен коржик кладемо начинку. Ножем сформуємо зрази. Зрази обвалюють в сухарях, з 5 хвилин залишаємо. З кожного боку по 4 хвилини обсмажуємо на сковороді. Знімаємо з вогню, даємо постояти під кришкою.
5. З апельсинів видавлюємо сік, потім збиваємо з жовтком і йогуртом. Соус переливаємо в соусник.
6. Зрази викладаємо на блюдо, соус подаємо окремо.