Курка, фарширована апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете здивувати гостей нескладним, але вельми креативним стравою - можете приготувати курку, фарширована апельсинами в домашніх умовах. Поєднання солодощі та гостроти надають птахові особливий смак.
Здивуйте гостей за святковим столом, приготувавши таку курочку. Не бійтеся поєднання апельсина і часнику, оскільки для цієї страви - це чудове рішення! Курка виходить дуже соковитою, смачною і ароматною, а особливу пікантність їй надає саме апельсин і часник.
- Курка ціла - 1 штука
- Апельсини - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль і приправи - За смаком
1. Оригінальність цієї страви вразить навіть гурманів, оскільки апельсини і часник створюють приголомшливий смак і аромат.
2. Моєму ретельно курку і якщо є потрошки - прибираємо. Солимо і натираємо перцем і викладаємо її на змащений олією лист.
3. Тепер нарізаємо апельсин кільцями і викладаємо всередину тушки. Апельсин краще не нарізати дрібно, оскільки потім його легше прибрати. Своє завдання він виконає - наповнить і оживляти соком м'ясо. Багато хто любить нарізати часточки дрібно, щоб потім їсти разом з м'ясом - це за вашим бажанням.
4. В самому кінці викладаємо часточки часнику, який також краще класти цілими.
5. Зашиваємо курочку або закріплюємо зубочистками. Для перестраховки можна зробити і те й інше. Після цього відправляємо в духовку і запікаємо при температурі 170 градусів. Можна курку загорнути у фольгу, для а 10 хвилин до готовності - зняти.
6. Ось така гарна вона виходить після запікання. Особливу родзинку їй надають апельсини і часник. На святковий стіл така курка, фарширована апельсинами в домашніх умовах - ідеальне рішення!