Курка з апельсинами в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Цей оригінальний, але дуже простий рецепт курки з апельсинами в мультиварці сподобається всім любителям балувати гостей, але не витрачаючи при цьому всю зарплату заради одного вечері. Просто, економно і смачно!
Класичний рецепт курки з апельсинами в мультиварці набуває нові грані, - м'ясо гаситься як би в своєму ж соку, тому і маринувати його годинами попередньо зовсім не треба. Виходить дуже соковито і ароматно, - можна подавати таку курочку практично до будь-якого гарніру, але мені найбільше подобається подавати з рисом. Я думаю, що знаючи, як приготувати курку з апельсинами в мультиварці, ви без зусиль зможете підібрати варіант маринаду, який допоможе зробити цей рецепт ідеальним для вас, - експерименти на кухні ніхто не забороняв, дерзайте!
- Курка - 1 кілограм
- Соєвий соус - 5 Ст. Ложок
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля зелена - 4 штуки
- Апельсин - 1-2 штук
- Приправи - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Курку размораживаем, моєму, обсушуємо.
2. Готуємо маринад. Змішуємо соєвий соус з вибраними приправами і спеціями. Тиснемо сік одного апельсина (я замінила лимонним соком).
3. Додамо до маринаду подрібнену цибулю, мідь, і інші елементи маринаду на ваш смак (я ще зазвичай додаю 2-3 ст.Л. Гірчиці і майонезу)
4. Збиваємо в блендері маринад. Він повинен вийде досить густим. Для цього я додавала і цедру лимона теж.
5. Курку змащуємо маринадом з усіх боків.
6. Тепер пересипаємо її шматочками апельсина, часточками часнику чи цибулі.
7. В режимі "гасіння" або "плов" виставляємо на 40 хвилин, час від часу помішуючи. Якщо буде мало, - поставте ще на 10-15 хвилин.