Кукурудзяні кексики з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Моя слабкість - кукурудзяна мука. Ще більша слабкість - кукурудзяні кексики. Цей варіант дуже ніжний. Чорниця надала Кексик неймовірно яскравий, кисло-солодкий смак, який гармонує з Кексик.
Звичайно ж, кексики можна робити не тільки з чорницею. Якщо у вас в морозилці є запаси ягід, цей рецепт відмінна можливість пустити їх у справу. Смородина, журавлина, вишня, черешня – сгодится все. Сонячні кукурудзяні кексики - це чудова домашня випічка, яка нікого не залишить байдужим!
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Ванілін - 1/2 чайних ложки
- Чорниця - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. Змішайте борошно, сіль, соду, розпушувач в глибокій ємності.
2. В окремій мисці збийте яйце, розтоплене вершкове масло, paxtu, молоко, ванілін і цукор.
3. Об'єднайте яєчну і суху суміш.
4. Киньте в тісто ягоди чорниці.
5. Розподіліть тісто по формах для кексів.
6. Випікайте кекси при температурі 200 градусів 10 хвилин.