Гарбузово-кукурудзяні кексики
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з кукурудзяної муки підкорила мене вже давно, з цієї муки виходять просто чудові кекси, печиво та навіть коржі для тортів. Випічка відрізняється більшою пористістю і хрусткость. Пробуйте!
Здавалося б, інгредієнтів для приготування гарбузово-кукурудзяних кексиков досить багато, але довго возитися з ними зовсім не потрібно. Знаючи технологію приготування тіста для кексів, у вас все вийде швидко і без проблем. А технологія така: змішуєте спочатку всі сухі інгредієнти, а потім додаєте все рідкі. Розмішали - і вуаля, тісто для кексів готове! Залишилося тільки розкласти його по формах і відправити в духовку. Ну, давайте про все по порядку. Далі читайте мій детальний рецепт, як приготувати гарбузово-кукурудзяні кексики.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Заголовок Бондюель - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Розпушувач для тіста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон - 1/8 чайних ложки
- Кориця мелена - 1/4 чайних ложки
- Гарбузове пюре - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 2/3 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Для приготування кексів можна використовувати покупне гарбузове пюре, а можна приготувати домашнє. Для цього просто відваріть шматочки гарбуза протягом 10 хвилин, потім воду злийте, а саму гарбуз пюріруйте занурювальним блендером. А можливо, у вас є гарбузове пюре, заготовлене в банках? Тоді взагалі без проблем, сміливо використовуйте його! Тільки зверніть увагу: якщо воно солодке, то в тісто цукру кладіть менше.
Змішайте всі сухі інгредієнти: пшеничну і кукурудзяну муку, розпушувач, спеції, цукор, сіль. Перемішайте масу ложкою.
Тепер додайте всі рідкі інгредієнти: молоко, гарбузове пюре, яйця (їх я раджу попередньо розбовтати в невеликій мисочці, тоді їх легше буде з'єднати з іншими інгредієнтами) і розтоплене вершкове масло. Гарненько розмішайте тісто, дуже зручно використовувати силіконову лопатку. Тісто не повинно бути надто рідким, орієнтуйтеся на консистенцію класичного тесту для кексів. Якщо ж ви вперше готуєте кекси, то ось ще один орієнтир: тісто має бути трохи густіше 20% сметани.
Випікати кекси можна в силіконових формочках або в металевих. У металеві формочки можна вкласти паперові кошики, і тоді кекси вже точно не пристануть. Якщо ж кошиків немає, то змастіть формочки вершковим маслом. Розкладіть тісто по формах, щоб заповнене було приблизно 3/4 обсягу.
Запікайте кекси в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або сірником.
Гарбузово-кукурудзяні кекси готові! Приємного чаювання!