Гарбузово-кавовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з гарбузовим пюре, ваніллю, спеціями, волоськими горіхами і цукровою глазур'ю.
Поєднання терпкого кавового аромату і солодкого присмаку гарбуза - ідеальне осіннє поєднання.
- Води - 1/3 склянки
- Банку (450 г) гарбузового пюре - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Ванільного екстракту - 1 Ст. Ложка
- Спецій для гарбузового пирога - 2 чайних ложки
- Коробка (540 г) борошна для пирога - 1 штука
- Соди - 1 Чайна ложка
- Пшеничного борошна - 1/2 склянки
- Топленого вершкового масла - 4 Ст. Ложки
- Ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
1. Розігріти духовку до 175 градусів. У великій мисці змішати воду, гарбузове пюре, яйця, 1 столову ложку ванільного екстракту і спеції для гарбузового пирога.
2. Додати борошно з коробки і перемішати до однорідності. Змастити форму для пирога маслом і вилити в неї приготоване тісто.
3. У невеликій мисці змішати 1/2 чашки коричневого сахара, 1/2 чашки пшеничного борошна, подрібнені горіхи і розтоплене вершкове масло.
4. Посипати отриманою сумішшю верхівку пирога. Випікати пиріг 25-30 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити чистою.
5. Щоб приготувати глазур, змішати залишилися 1/2 чашки коричневого сахара, цукровий пісок, 1 чайну ложку ванільного екстракту і жирні вершки в каструлі, довести до кипіння. Зняти з вогню і перемішати, поки весь цукор не розчиниться.
6. Коли пиріг буде готовий, наколоти його за допомогою зубочистки. Залити глазур'ю пиріг, щоб покрити всю поверхню. Подавати пиріг теплим або кімнатної температури.