Гарбузово-морквяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий пиріг з соковитими овочами. Як вам така ідея? Чудова домашня випічка до чаю, якщо у вас знайдеться шматочок гарбуза і моркву. Дітворі пиріг припаде до смаку. Пригощайтеся!
Пиріг можна спекти в мультиварці або духовці. У духовці випікайте при температурі 180 градусів не менше 1 годину. Далі перевіряйте готовність пирога дерев'яної шпажкою. Але хочу попередити, що через наявність овочів, пиріг залишається досить вологим. Як приготувати гарбузово-морквяний пиріг дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Гарбуз - 200 грам (очищена)
- Морква - 1 штука (середня)
- Розпушувач - 10 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Цукрова пудра - За смаком (для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гарбуз і моркву очистіть, помийте і обсушіть.
Овочі подрібнити блендером, але не в пюре.
Масло кімнатної температури збийте з цукром, по одному вбийте яйця. Потім додайте сметану.
Борошно просійте з розпушувачем і введіть в тісто.
В останню чергу додайте овочі. Викладіть тісто в чашу мультиварки і випікайте на режимі "випічка" від 1 годин 1 годину 20 хвилин. Залежить від потужності мультиварки. Пиріг трохи вологий, це нормально.
Залиште пиріг в частіше до повного охолодження, потім акуратно дістаньте на блюдо. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного чаювання!