Рецепт Гарбузово-лимонний пиріг фото

Гарбузово-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Пісочне тісто , Гарбуз
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Настала довгоочікувана пора для любителів гарбуза! Яскраві плоди годяться для безлічі кулінарних ідей і рецептів. Наприклад, спечіть такий ось пиріг, з хрусткою пісочної основою і ніжним лимонно-гарбузовим крем-пудингом. Ароматичний, яскраво, сонячно!

Опис приготування:

Я люблю в випічці гарбуз запечену. Вона сухіше і ароматні. Однак, по бажанню, гарбуз можна відварити на пару або припустити очищену в невеликій кількості води. Обсяг продуктів вказано на форму діаметром 25 см.

  • Вершкове масло - 100 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне в / сорт - 200 грам
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Гарбузове пюре - 500 мілілітрів (начинка: всі продукти нижче)
  • Цукор - 150 грам
  • Лимон - 2 штуки (середнього розміру з тонкою шкіркою)
  • Яйця - 3 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Манна крупа - 3 Ст. Ложки
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 1
Запечіть гарбуз, нарізану великими шматками разом з шкіркою. Остудіть.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 2
У блендері пробийте до крихти в пульсовом режимі просіяне з розпушувачем борошно, цукор, сіль, свеженатертую лимонну цедру і вершкове масло, нарізане шматочками.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 3
Додайте яйце і ложку крижаної води. Збивайте тісто до тих пір, поки воно не почне збиратися в кулю.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 4
Розподіліть тісто рівним шаром в рознімної формі, піднімаючи бортики. Поставте в морозилку хвилин на 15.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 5
Пробийте м'якоть печеного гарбуза до однорідності. Відміряйте 400 грам пюре.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 6
Додайте в гарбузове пюре цукор, сметану, манну крупу і яйця. Натріть цедру двох лимонів і відправте в пюре. Також додайте нарізані лимони (м'якоть), попередньо видаливши кісточки і шкірку, особливо, якщо вона товста.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 7
Вийміть форму з морозилки і вилийте на основу начинку. Вона не повинна бути вище бортиків. Надлишки, якщо вони будуть, можна вилити в фігурні формочки і запекти в духовці або мікрохвильовій печі, а потім використовувати для прикраси пирога.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 8
Випікайте пиріг при температурі 160 градусів на нижньому нагріванні до схоплювання країв і начинки. Потім збільште температуру до 180 градусів і печіть, поки серединка пирога не стане пружною.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 9
Готовий пиріг залиште в формі до охолодження, потім акуратно викладіть на решітку і повністю остудіть.
Прикрасьте пиріг за смаком.
гарбузово-лимонний пиріг - фото крок 10
Подавайте охолодженим!

Схожі рецепти