Кукіси
(покроковий рецепт з фото)
Назва цього печива походить від англійського слова"coocie" . Це солодке, смачне печиво з шматочками шоколаду одне з найпопулярніших в Америці. Рецептів його приготування багато, ось один з них
Рецептів приготування цього печива дуже багато, їх печуть з сухофруктами, горіхами, вівсяними пластівцями. Деяка кількість вершкового масла в рецепті замінюють арахісовим. Я ж розповім вам, як приготувати кукіси з шоколадом. Смачне ароматне печиво готується дуже легко, повірте.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Шоколад - 50-70 грам (не менше 70% какао)
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Екстракт роязикай - 4-5 капель (не обов'язково)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
М'яке вершкове масло збиваємо з цукром.
Додаємо яйце і роязикай екстракт. Перемішуємо.
Додамо до масляної суміші борошно з розпушувачем і ложкою ретельно перемішати. Шоколад кришимо на шматочки і відправляємо до отриманої суміші. І тепер руками замісити тісто.
Формуємо з тіста невеликі кульки і потім злегка придавив їх виделкою.
Викладаємо на змащене або покритий пергаментом деко і випікаємо близько 15-17 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Чи не передержіте печива в духовці!