Kuʙdari
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кубдарі не відрізняється своєю складністю, але все ж деякі нюанси є. Коржі виходять незмінно смачними, соковитими і ситними. Раджу!
Рецепт приготування кубдарі досить простий, а коржі виходять просто першокласними. Не дарма вважається, що народи "з гір" знають толк в м'ясі і вміють з нього готувати. Ці коржі (за рахунок суміші спецій) перетворюють навіть нежирну свинину в справжній делікатес!
- Тісто дріжджове - 2 кілограма
- Свинина нежирна - 1.5 кілограма
- Вершкове масло - 130 грам
- Цибуля - 4 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Насіння кропу мелені - 1 Чайна ложка
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Аджика абхазька - 2 чайних ложки (дуже гостра)
- Сіль - За смаком
1. М'ясо наріжемо дуже маленькими шматочками, вершкове масло і цибулю - дрібними кубиками, часник - пластинками. Насипаємо спеції, сіль і аджику за смаком, перемішуємо і, накривши плівкою, поміщаємо в холодильник на 30 хвилин, щоб м'ясо просочилося спеціями.
2. Тим часом приготуємо тісто. Ділимо його на 10-12 однаковий частин, кожну з яких розкачати в пласт. Викладаємо частину начинки, звертаємо краю, як на манти.
3. Розкачати кожен "мант" назад в корж. По центру робимо дірочку для виходу пари. Викладаємо на деко, і в 200 градусах випікаємо півгодини, поки не зарум'яняться.
4. Готово! Приємного вам апетиту!