Кролик в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Ще одне чудове поєднання смаку м'яса кролика і пива, яке обов'язково знайде своїх шанувальників. Отже, влаштуємо невеличке свято і приготуємо це чудове блюдо.
Рецепт приготування кролика в пиві дуже простий і при цьому досить цікавий. Я знайшла його зовсім недавно, і мені так сподобалася ідея приготування смачного м'яса кролика в пивний заливці, що я приготувала його в цей же день. Загалом, результат перевершив всі мої очікування: м'ясо вийшло неймовірно ніжним, м'яким і просто тануло в роті, і, звичайно ж, хлібний аромат, властивий всім стравам, приготованим з пивом. Якщо ви зацікавилися, то я з задоволенням розповім вам, як зробити кролика в пиві по моєму простому рецептом.
- Тушка кролика - 1, 2-1, 5 кілограма
- Пиво світле - 0, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Тушку кролика ріжемо на порційні шматки і ретельно миємо під холодною водою.
Потім готуємо спеції. Я беру суміш чорного, білого, зеленого, червоного і запашного перців, трохи розмарину і подрібнюю їх.
Тепер в глибоку каструлю виливаємо пиво, додаємо 1, 5 чайні ложки солі, спеції і нарізаний півкільцями цибулю. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, отриманим маринадом заливаємо кролика, перемішуємо. Ставимо під прес, а коли охолоне, поміщаємо на кілька годин в холодильник.
Промаринуватися кролика викладаю на паперовий рушники, щоб позбутися від зайвої рідини.
У сковороді розігріваємо олію і викладаємо шматочки кролика. Обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки.
Тепер заливаємо кролика маринадом.
Тушкуємо кролика до повної готовності. Час приготування залежить від розміру тушки, мені знадобився приблизно 1 час. Готового кролика подаємо з будь-яким гарніром, можна прикрасити зеленню.