Рецепт Кролик в пиві фото

Кролик в пиві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ще одне чудове поєднання смаку м'яса кролика і пива, яке обов'язково знайде своїх шанувальників. Отже, влаштуємо невеличке свято і приготуємо це чудове блюдо.

Опис приготування:

Рецепт приготування кролика в пиві дуже простий і при цьому досить цікавий. Я знайшла його зовсім недавно, і мені так сподобалася ідея приготування смачного м'яса кролика в пивний заливці, що я приготувала його в цей же день. Загалом, результат перевершив всі мої очікування: м'ясо вийшло неймовірно ніжним, м'яким і просто тануло в роті, і, звичайно ж, хлібний аромат, властивий всім стравам, приготованим з пивом. Якщо ви зацікавилися, то я з задоволенням розповім вам, як зробити кролика в пиві по моєму простому рецептом.

  • Тушка кролика - 1, 2-1, 5 кілограма
  • Пиво світле - 0, 5 L
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
кролик в пиві - фото крок 1
Тушку кролика ріжемо на порційні шматки і ретельно миємо під холодною водою.
кролик в пиві - фото крок 2
Потім готуємо спеції. Я беру суміш чорного, білого, зеленого, червоного і запашного перців, трохи розмарину і подрібнюю їх.
кролик в пиві - фото крок 3
Тепер в глибоку каструлю виливаємо пиво, додаємо 1, 5 чайні ложки солі, спеції і нарізаний півкільцями цибулю. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, отриманим маринадом заливаємо кролика, перемішуємо. Ставимо під прес, а коли охолоне, поміщаємо на кілька годин в холодильник.
кролик в пиві - фото крок 4
Промаринуватися кролика викладаю на паперовий рушники, щоб позбутися від зайвої рідини.
кролик в пиві - фото крок 5
У сковороді розігріваємо олію і викладаємо шматочки кролика. Обсмажуємо на сильному вогні до золотистої скоринки.
кролик в пиві - фото крок 6
Тепер заливаємо кролика маринадом.
кролик в пиві - фото крок 7
Тушкуємо кролика до повної готовності. Час приготування залежить від розміру тушки, мені знадобився приблизно 1 час. Готового кролика подаємо з будь-яким гарніром, можна прикрасити зеленню.

Схожі рецепти