Крокети з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Крокети з цвітної капусти хороші і на гаряче, і на холодну. Відмінно вони йдуть під різні соуси - гострі, солодкі, кислі. Обов'язково спробуйте приготувати крокети з цвітної капусти на закуску.
Як приготувати крокети з цвітної капусти?
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття.
2. У велику каструлю влийте води, всипте ложку солі і доведіть до кипіння. Вкіньте в киплячу воду суцвіття і варіть до готовності протягом 5-8 хвилин. Витягніть з води і остудіть.
3. У сотейнику розтопіть вершкове масло, поступово, помішуючи віночком, введіть борошно і готуйте протягом 2-3 хвилин. Потім введіть молоко, не забуваючи помішувати. Грудочок в Соучі бути не повинно. Додайте тертий жовтий сир, вбийте яйце і додайте один жовток. Все перемішайте, приправити сіллю, поперчіть, зніміть з вогню.
4. В отриману суміш занурте суцвіття цвітної капусти. Остудіть.
5. Яєчний білок збийте до піни.
6. Цвітну капусту в тісті умочіть в білок, потім обваляйте в сухарях.
7. Випікайте в гарненько розігрітій олії з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
8. Готові крокети з цвітної капусти викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
Подавайте з соусом. Смачного!
- Кольорова капуста - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 70 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сир жовтий - 60 грам
- Яйця - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1-1, 5 склянки
1. Цвітну капусту розділите на суцвіття.
2. У велику каструлю влийте води, всипте ложку солі і доведіть до кипіння. Вкіньте в киплячу воду суцвіття і варіть до готовності протягом 5-8 хвилин. Витягніть з води і остудіть.
3. У сотейнику розтопіть вершкове масло, поступово, помішуючи віночком, введіть борошно і готуйте протягом 2-3 хвилин. Потім введіть молоко, не забуваючи помішувати. Грудочок в Соучі бути не повинно. Додайте тертий жовтий сир, вбийте яйце і додайте один жовток. Все перемішайте, приправити сіллю, поперчіть, зніміть з вогню.
4. В отриману суміш занурте суцвіття цвітної капусти. Остудіть.
5. Яєчний білок збийте до піни.
6. Цвітну капусту в тісті умочіть в білок, потім обваляйте в сухарях.
7. Випікайте в гарненько розігрітій олії з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
8. Готові крокети з цвітної капусти викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії.
Подавайте з соусом. Смачного!