Рецепт Кримські чебуреки фото

Кримські чебуреки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Низькокалорійні
На обід , На вечерю
Випічка , Страви в тесті
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Спробувавши ці чебуреки, ви ніколи вже не захочете ніяких інших. Повітряне, з хрусткою підсмаженою скоринкою тісто і соковита начинка - такими і повинні бути справжні чебуреки.

Опис приготування:

Всі ми хоч раз, але відпочивали в казковому Криму. І, звичайно ж, ласували на пляжі чебуреками і різними солодощами. Хочете згадати ті добрі дні відпочинку? розповім вам, як зробити кримські чебуреки. Соковита начинка, смачне і хрустке тесто..Мммм. Такі чебуреки смачні і в гарячому вигляді, і холодними - це якщо залишаться…що навряд чи. Пропоную вам простий рецепт кримських чебуреків і запевняю вас - спробувавши їх, ви будете користуватися тільки цим рецептом. Отже, приступаємо.

  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 3/4 склянки
  • Яйця - 1 штука (нам знадобиться тільки жовток)
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів(1/3 склянки - для тіста, інше - для смаження чебуреків)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - для тіста, інше - в фарш)
  • Фарш - 500 грам (будь-який)
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки (середнього розміру)
  • Перець чорний мололтий - 2 щіпки
кримські чебуреки - фото крок 1
Відокремлюємо жовток від білка і виливаємо жовток в стакан. Доливаємо в нього води, щоб вийшло 3/4 склянки.
кримські чебуреки - фото крок 2
Додаємо до жовтка з водою 0, 5 чайної ложки солі і добре перемішуємо, щоб сіль розчинилася.
кримські чебуреки - фото крок 3
Борошно просіваємо в миску, в якій будемо замішувати тісто. Вливаємо в борошно суміш і розмішуємо виделкою.
кримські чебуреки - фото крок 4
Вийде приблизно ось так.
кримські чебуреки - фото крок 5
Тепер вливаємо третину склянки соняшникової олії і починаємо замішувати тісто. Довго його місити не треба.
кримські чебуреки - фото крок 6
Має вийти досить туге тісто. Загорнемо його в харчову плівку і покладемо в холодильник хоча б на півгодини.
кримські чебуреки - фото крок 7
Поки тісто вилежується, приготуємо фарш. Чистий цибулю, помиємо м'ясо і все, крім однієї цибулини, перекрутити на м'ясорубці. Частину, що залишилася цибулину наріжемо дрібними кубиками. Додаємо у фарш сіль, перець і пару ложок води - так буде соковитіше. Можна додати і інші спеції. Все гарненько розмішуємо до однорідної маси.
кримські чебуреки - фото крок 8
Виймаємо тісто з холодильника і нарізаємо на шматочки. Вийде приблизно 10-12 шматочків. На розрізі видно, яким маємо отримати тісто - схоже на листкове.
кримські чебуреки - фото крок 9
Розкачуємо тісто в тонкий млинець. На одну сторону викладаємо фарш.
кримські чебуреки - фото крок 10
Добре защипуємо краю чебуреків. Для додаткової краси, краю можна обрізати фігурним ножем.
кримські чебуреки - фото крок 11
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і смажимо чебуреки на середньому вогні з двох сторін до яскравої золотистої скоринки.
кримські чебуреки - фото крок 12
Щоб видалити зайвий жир, викладаємо чебуреки на серветку.

Схожі рецепти