Кримські чебуреки
(покроковий рецепт з фото)
Спробувавши ці чебуреки, ви ніколи вже не захочете ніяких інших. Повітряне, з хрусткою підсмаженою скоринкою тісто і соковита начинка - такими і повинні бути справжні чебуреки.
Всі ми хоч раз, але відпочивали в казковому Криму. І, звичайно ж, ласували на пляжі чебуреками і різними солодощами. Хочете згадати ті добрі дні відпочинку? розповім вам, як зробити кримські чебуреки. Соковита начинка, смачне і хрустке тесто..Мммм. Такі чебуреки смачні і в гарячому вигляді, і холодними - це якщо залишаться…що навряд чи. Пропоную вам простий рецепт кримських чебуреків і запевняю вас - спробувавши їх, ви будете користуватися тільки цим рецептом. Отже, приступаємо.
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 3/4 склянки
- Яйця - 1 штука (нам знадобиться тільки жовток)
- Рослинна олія - 150 мілілітрів(1/3 склянки - для тіста, інше - для смаження чебуреків)
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки - для тіста, інше - в фарш)
- Фарш - 500 грам (будь-який)
- Цибуля ріпчаста - 4 штуки (середнього розміру)
- Перець чорний мололтий - 2 щіпки
Відокремлюємо жовток від білка і виливаємо жовток в стакан. Доливаємо в нього води, щоб вийшло 3/4 склянки.
Додаємо до жовтка з водою 0, 5 чайної ложки солі і добре перемішуємо, щоб сіль розчинилася.
Борошно просіваємо в миску, в якій будемо замішувати тісто. Вливаємо в борошно суміш і розмішуємо виделкою.
Вийде приблизно ось так.
Тепер вливаємо третину склянки соняшникової олії і починаємо замішувати тісто. Довго його місити не треба.
Має вийти досить туге тісто. Загорнемо його в харчову плівку і покладемо в холодильник хоча б на півгодини.
Поки тісто вилежується, приготуємо фарш. Чистий цибулю, помиємо м'ясо і все, крім однієї цибулини, перекрутити на м'ясорубці. Частину, що залишилася цибулину наріжемо дрібними кубиками. Додаємо у фарш сіль, перець і пару ложок води - так буде соковитіше. Можна додати і інші спеції. Все гарненько розмішуємо до однорідної маси.
Виймаємо тісто з холодильника і нарізаємо на шматочки. Вийде приблизно 10-12 шматочків. На розрізі видно, яким маємо отримати тісто - схоже на листкове.
Розкачуємо тісто в тонкий млинець. На одну сторону викладаємо фарш.
Добре защипуємо краю чебуреків. Для додаткової краси, краю можна обрізати фігурним ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і смажимо чебуреки на середньому вогні з двох сторін до яскравої золотистої скоринки.
Щоб видалити зайвий жир, викладаємо чебуреки на серветку.