Рецепт Кримські Самос фото

Кримські Самос
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти
Низькокалорійні
На вечерю , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Такі смачні солодкі пиріжки продають на пляжах Криму. Рецепт досить простий, а насолоди від смаку отримуєте дуже багато.

Опис приготування:

Самоса - індійські пиріжки, які добре прижилися в курортних зонах колишнього СРСР. На пляжах Криму мої дітки ласували таким пиріжками з різною начинкою - і з фруктовою, і з м'ясною, і з сирною із зеленню. Рецепт приготування кримської Самос досить простий, начинку можна вибирати на свій розсуд - тісто робиться по одному рецепту і для солодких, і для наслідках пиріжків. Розповідаю, як зробити кримські Самос.

1. Змішуємо борошно з сіллю і розтопленим вершковим маслом.

2. Вливаємо холодну воду і замішуємо тісто. Заважають хвилинні послідовності 5, поки воно не стане досить пружним.

3. Накриваємо тісто і залишаємо відлежуватися хвилин 30.

4. За цей час можна приготувати начинку. Самос можна робити з ягодами - значить їх треба помити, перебрати і обсушити. Якщо ягоди з кісточками - прибрати кісточки. Басейн, персик, абрикос краще порізати на невеликі шматочки.

5. Тісто підлягало пів години, вимішуємо його знову і ділимо на 10-12 частин. Скачує кожну частину в кульку і розгортаємо тонкі коржі.

6. Кожен коржик розрізаємо навпіл і звертаємо кульочок. Акуратно защипуємо бічний шов.

7. Накладаємо в кульочок начинку і трохи цукру. Защипуємо верхній край. Стежимо, щоб не було отворів. Через них при смаженні пиріжків може витікати сік начинки. Робимо таким чином все пиріжки. Якщо ви будете смажити їх на сковорідці - тоді формуйте їх більш плоскими. Якщо ж у фритюрі - тоді можна більш об'ємними.

8. Добре розігріваємо олію і смажимо наші Самос на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору.

9. Щоб пішло зайве масло, готові Самос викладайте на серветки. Потім, по бажанню, можна обсипати їх цукровою пудрою.

Смачного!


  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Фрукти або ягоди - 500 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (залежить від начинки)
  • Рослинна олія для смаження - 500 мілілітрів
Самоса - індійські пиріжки, які добре прижилися в курортних зонах колишнього СРСР. На пляжах Криму мої дітки ласували таким пиріжками з різною начинкою - і з фруктовою, і з м'ясною, і з сирною із зеленню. Рецепт приготування кримської Самос досить простий, начинку можна вибирати на свій розсуд - тісто робиться по одному рецепту і для солодких, і для наслідках пиріжків. Розповідаю, як зробити кримські Самос.

1. Змішуємо борошно з сіллю і розтопленим вершковим маслом.

2. Вливаємо холодну воду і замішуємо тісто. Заважають хвилинні послідовності 5, поки воно не стане досить пружним.

3. Накриваємо тісто і залишаємо відлежуватися хвилин 30.

4. За цей час можна приготувати начинку. Самос можна робити з ягодами - значить їх треба помити, перебрати і обсушити. Якщо ягоди з кісточками - прибрати кісточки. Басейн, персик, абрикос краще порізати на невеликі шматочки.

5. Тісто підлягало пів години, вимішуємо його знову і ділимо на 10-12 частин. Скачує кожну частину в кульку і розгортаємо тонкі коржі.

6. Кожен коржик розрізаємо навпіл і звертаємо кульочок. Акуратно защипуємо бічний шов.

7. Накладаємо в кульочок начинку і трохи цукру. Защипуємо верхній край. Стежимо, щоб не було отворів. Через них при смаженні пиріжків може витікати сік начинки. Робимо таким чином все пиріжки. Якщо ви будете смажити їх на сковорідці - тоді формуйте їх більш плоскими. Якщо ж у фритюрі - тоді можна більш об'ємними.

8. Добре розігріваємо олію і смажимо наші Самос на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору.

9. Щоб пішло зайве масло, готові Самос викладайте на серветки. Потім, по бажанню, можна обсипати їх цукровою пудрою.

Смачного!

Схожі рецепти