Крендельки
(покроковий рецепт з фото)
Я готую кренделі з дріжджового тіста, яке теж роблю сама. Подаю з варенням або сметаною з цукром. З кефіром або чаєм. Насолоджуйтесь!
Кренделі дуже давні булочки. Вони вважалися оберегами в багатьох культурах. Особливо їх любили слов'яни. Готували кренделі різної форми, перед релігійними святами. Ліпили і пекли кренделі в хорошому настрої і, по можливості, всією родиною. Навіть чоловіки підключалися до такої важливої справи. Вважалося, що радість запікається разом з крендельками і люди в прямому сенсі діляться своєю радістю з іншими. Печіть кренделі всією сім'єю, ви весело проведете час! успіхів.
- Тепла вода - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 25-30 грам
- Борошно - 4-5 склянок
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Пекарський порошок - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
Змішайте в чашці теплу воду, дріжджі, цукор і сіль. Перешкодьте. Зачекайте поки дріжджі почнуть піниться. На це піде хвилин 5.
Коли дріжджі почнуть пінитися, додайте в чашку розтоплене вершкове масло і борошно. Замісити тісто. Залиште в теплому місці на 1 час. Коли тісто буде підніматися, періодично його притискайте долонями або дерев'яною ложкою. Готове тісто розділити на кілька однакових шматочків.
Розкачайте з кожного шматочка довгу смужку, не дуже тонку.
Поверніть з смужок кренделі.
Закип'ятіть воду і опустіть кожен кренделёк на 30 секунд.
Покрийте деко пекарської папером. Складіть на неї все кренделі і змастіть їх яєчним жовтком.
Кренделі випікаються в розігрітій на 200 градусів духовці 15 хвилин. Вони повинні стати золотистими. Якщо вони не запеклася досить, дайте їм ще трохи часу. Приємного чаювання.