Рецепт Крем фото

Крем
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Кількість порцій: 1
Час приготування: 7 г. 0 хв.

М'який, ніжний апетитний сир каймак в домашніх умовах приготувати абсолютно нескладно. Побалуйте себе натуральним ласощами без особливого клопоту.

Опис приготування:

Відразу хотілося б звернути вашу увагу на те, що рецепт приготування каймака може бути в двох варіантах - солодкому і солоному. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете вибрати той, що вам більше до душі.

1. Отже, близько 2 склянок вершків налийте в каструлю і поставте на вогонь.

2. Якщо ви віддали перевагу солодкому варіанту, то додайте в каструлю ще близько склянки цукор.

3. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште уварювалася. Також для аромату можна додати дрібку ванільного цукру, наприклад.

4. Для перевірки готовності підготуйте невелику ємність з холодною водою. Капніть туди крапельку вершків. Якщо кулька застигає, значить готово.

5. Зніміть каструльку з вогню, остудіть трохи і додайте сік одного лимона.

6. Збийте все як слід до однорідності.

7. Потім тонкою цівкою влийте вершки, продовжуючи збивати.

8. Підготуйте зручну форму, в яку перекладіть каймак в домашніх умовах і відправте в холодильник мінімум на 5-6 годин. Зручніше залишити на всю ніч, а вже вранці можна насолоджуватися результатом.

  • Вершки - 700 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
Відразу хотілося б звернути вашу увагу на те, що рецепт приготування каймака може бути в двох варіантах - солодкому і солоному. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете вибрати той, що вам більше до душі.

1. Отже, близько 2 склянок вершків налийте в каструлю і поставте на вогонь.

2. Якщо ви віддали перевагу солодкому варіанту, то додайте в каструлю ще близько склянки цукор.

3. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште уварювалася. Також для аромату можна додати дрібку ванільного цукру, наприклад.

4. Для перевірки готовності підготуйте невелику ємність з холодною водою. Капніть туди крапельку вершків. Якщо кулька застигає, значить готово.

5. Зніміть каструльку з вогню, остудіть трохи і додайте сік одного лимона.

6. Збийте все як слід до однорідності.

7. Потім тонкою цівкою влийте вершки, продовжуючи збивати.

8. Підготуйте зручну форму, в яку перекладіть каймак в домашніх умовах і відправте в холодильник мінімум на 5-6 годин. Зручніше залишити на всю ніч, а вже вранці можна насолоджуватися результатом.

Схожі рецепти