Рецепт Крем-суп з лосося фото

Крем-суп з лосося
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Лосось, Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід, Святковий обід
Супи, Крем-суп

Простий рецепт крем-супу з лосося збагатить ваше меню дуже смачною стравою - ніжний повітряний суп на основі благородної риби, вершків і білого вина не залишить байдужим жодного гурмана!

Крем-суп з лосося буде цілком доречний на святковому обіді - гості напевно оцінять його дивовижну текстуру, аромати трав і спецій, красивий колір і тонкі смакові відтінки. До речі, в цій страві не дуже багато калорій, так що худнуть красуні, дізнавшись, як приготувати крем-суп з лосося, цілком можуть і собі дозволити невелику порцію!

Рецепт дуже простий, а покрокові фото зроблять процес приготування зовсім легким. Почнемо?

  • Лосось - 0, 5 кілограма
  • Стебла цибулі-порею - 2 штуки (можна замінити тим же кількістю ріпчастої цибулі)
  • Вершки 30% - 2 склянки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Вино біле сухе - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець білий мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Зелень кропу - За смаком
крем-суп з лосося - фото крок 1
Рибу добре промити, обсушити. Відокремити м'якоть від шкіри.
крем-суп з лосося - фото крок 2
Нарізати м'якоть кубиками приблизно 2х2 сантиметри.
крем-суп з лосося - фото крок 3
Нарізати порей.
крем-суп з лосося - фото крок 4
Розігріти сковороду з вершковим маслом.
крем-суп з лосося - фото крок 5
Обсмажувати (а, вірніше, томити) порей на повільному вогні 5 хвилин.
крем-суп з лосося - фото крок 6
Додати лосось і готувати ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи, після чого ввести вершки, вино, посолити, додати спеції і добре перемішати.
крем-суп з лосося - фото крок 7
Зменшити вогонь. Як тільки на поверхні з'являться перші бульбашки - вимкнути зовсім.
Пюріровать суп за допомогою блендера.
крем-суп з лосося - фото крок 8
Закрити кришкою і дати відпочити хвилини 3-4, після чого розлити по тарілках, прикрасити зеленню кропу і подати на стіл!

Схожі рецепти