Крем-суп з лосося
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт крем-супу з лосося збагатить ваше меню дуже смачною стравою - ніжний повітряний суп на основі благородної риби, вершків і білого вина не залишить байдужим жодного гурмана!
Крем-суп з лосося буде цілком доречний на святковому обіді - гості напевно оцінять його дивовижну текстуру, аромати трав і спецій, красивий колір і тонкі смакові відтінки. До речі, в цій страві не дуже багато калорій, так що худнуть красуні, дізнавшись, як приготувати крем-суп з лосося, цілком можуть і собі дозволити невелику порцію!
Рецепт дуже простий, а покрокові фото зроблять процес приготування зовсім легким. Почнемо?
- Лосось - 0, 5 кілограма
- Стебла цибулі-порею - 2 штуки (можна замінити тим же кількістю ріпчастої цибулі)
- Вершки 30% - 2 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Вино біле сухе - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець білий мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Зелень кропу - За смаком
Рибу добре промити, обсушити. Відокремити м'якоть від шкіри.
Нарізати м'якоть кубиками приблизно 2х2 сантиметри.
Нарізати порей.
Розігріти сковороду з вершковим маслом.
Обсмажувати (а, вірніше, томити) порей на повільному вогні 5 хвилин.
Додати лосось і готувати ще 5-10 хвилин, постійно помішуючи, після чого ввести вершки, вино, посолити, додати спеції і добре перемішати.
Зменшити вогонь. Як тільки на поверхні з'являться перші бульбашки - вимкнути зовсім.
Пюріровать суп за допомогою блендера.
Пюріровать суп за допомогою блендера.
Закрити кришкою і дати відпочити хвилини 3-4, після чого розлити по тарілках, прикрасити зеленню кропу і подати на стіл!