Крем «гляссе»
(покроковий рецепт з фото)
До листкового, медовому або бісквітного торту рекомендую подивитися, як приготувати крем "гляссе" в домашніх умовах, дуже апетитний, повітряний і смачний. Це ідеальне ласощі для ласунів.
Я хочу вам запропонувати класичний рецепт даного крему, що складається всього з трьох інгредієнтів. Однак при бажанні ви можете додати в нього ванільну есенцію, цедру лимона або апельсина, корицю або імбир, наприклад. Додавши розтоплений шоколад або какао, ви отримаєте абсолютно інший, але не менш смачний, варіант крем.
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 100 грам
1. У невелику мисочку вбийте яйця і додайте цукор (можна використовувати цукрову пудру). Віночком збийте масу до однорідності і поставте на водяну баню.
2. Продовжуючи збивати, прогрійте масу. Ви помітите, як маса збільшується в об'ємі. Коли її стане більше приблизно в два рази, зніміть з вогню і продовжуйте збивати (вже можна міксером) до охолодження. Вийде повітряна і дуже пишна маса.
3. Окремо розтопіть вершкове масло, охолодіть його і збийте. Воно повинно трохи біліть. Невеликими порціями додавайте масло в яйця з цукром, продовжуючи збивати.
4. На цьому ж етапі можете додати для аромату спеції або лікер, наприклад.
5. З ним дуже легко працювати, він прекрасно тримає форму, так що підходить не тільки для промазування коржів, але і для прикраси випічки.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!