Рецепт Кращий рецепт солянки фото

Кращий рецепт солянки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Свинина , Яловичина , Бекон , Ковбаса
Рецепти без шкоди
На обід
Супи , Солянка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Спочатку солянку готували рибну, але з часом рецепт став"багатшими" і солянку стали робити м'ясної. Саме таку, багату, дуже смачну солянку ми і приготуємо за допомогою цього простого рецепту.

Опис приготування:

Хочете дізнатися, як приготувати найсмачнішу солянку? Вам на допомогу - кращий рецепт солянки! Щоб приготувати найсмачнішу солянку, будемо використовувати два види м'яса, ковбасу і багато овочів. Варіант не з дешевих, тому краще солянку приготувати до сімейного свята і нагодувати всіх близьких смачним блюдом.

  • Яловичина на кістці - 400 грам
  • Свиняча м'якоть - 300 грам
  • Ковбаса копчена - 150-200 грам
  • Бекон - 100-150 грам
  • Морква - 2-3 штук
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Корінь селери - 100-150 грам
  • Цибуля пориста - 1 штука (біла частина, невеликий)
  • Солоні або мариновані огірки - 4-5 штук (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Чорний перець - 1/3 чайних ложки (мелений)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Оливки - 100 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
кращий рецепт солянки - фото крок 1
В першу чергу зваримо бульйон з яловичини. У каструлю викладаємо яловичину, додамо очищені моркву, цибуля-пористий, корінь селери і петрушки. Варимо до готовності м'яса. Потім м'ясо відокремлюємо від кістки. Овочі можна викинути, а можна нарізати на шматочки і додати в солянку.
кращий рецепт солянки - фото крок 2
І підготуємо всі інші інгредієнти. Якщо овочі з бульйону вирішили викинути, додатково очистимо й наріжемо одну моркву і шматочок кореня селери.
кращий рецепт солянки - фото крок 3
Свинину нарізаємо маленькими шматочками і обсмажуємо до легкого рум'янцю. Перекладаємо в каструлю, заливаємо яловичим бульйоном і варимо до готовності. Сюди ж відправимо сирі моркву і селеру (якщо вирішили їх додати) і варимо разом з м'ясом.
кращий рецепт солянки - фото крок 4
Обсмажити дрібно нарізані бекон і ковбасу, додамо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо до прозорості лука. Відправляємо в каструлю з уже готовою свінініной. Туди ж додамо яловичину, нарізану на шматочки.
кращий рецепт солянки - фото крок 5
З невеликою кількістю бульйону проварити хвилин 10 нарізані мариновані огірки, потім додамо до них подрібнений часник і томатну пасту. Готуємо ще хвилини 2-3 і відправляємо в каструлю. Якщо вирішили додати овочі з бульйону - саме час.
кращий рецепт солянки - фото крок 6
Коли солянка покипит хвилин 5, додаємо до потрібної вам консистенції бульйон і огірковий розсіл, додамо за смаком сіль і чорний перець.
кращий рецепт солянки - фото крок 7
Оливки і свіжу зелень можна додати в каструлю, а можна прямо в тарілки при подачі до столу.
кращий рецепт солянки - фото крок 8
Додамо в кожну тарілку по шматку лимона і окремо подамо сметану. Смачного!

Схожі рецепти