Рецепт Рецепт солянки фото

Рецепт солянки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Бекон, Ковбаса
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Солянка

А ви любите солянку? Це дуже ароматний, шалено смачний і ситний суп, який ідеально підходить для холодної пори. Більшість вважає, що готувати її складно, але це зовсім не так. Спробуємо.

Напевно, вже всі знайомі з густим, наваристим і дуже смачним супом під назвою солянка. Рецептів її приготування існує велика кількість. В м'ясну збірну солянку зазвичай додають різні копченості та м'ясо. Готувати її не складно і найкраще приготувати солянку після свята з решти продуктів і вийде не так дорого. А сьогодні я поділюся з вами простим рецептом солянки. Виходить смачно.

  • Копчена ковбаса - 200 грам
  • Копчений бекон - 200 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Солоні огірки - 5 штук
  • Маслини - 100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 200 мілілітрів
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
  • Корінь селери - 1/2 штуки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Лимон - 1 штука
  • Крем - 100 мілілітрів (за смаком)
  • Запашний перець - 2-3 штук
рецепт солянки - фото крок 1
Нарізаємо ковбасу і бекон довільними невеликими шматочками, перекладаємо в каструлю і обсмажуємо кілька хвилин.
рецепт солянки - фото крок 2
Потім додаємо вершкове масло і дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Перемішуємо і готуємо до прозорості лука.
рецепт солянки - фото крок 3
Далі додаємо моркву і селеру, порізані тонкими кружальцями, і дрібно нарізану цибулю-порей. Обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
рецепт солянки - фото крок 4
Огірки нарізаємо кружечками і разом з каперсами і оливками теж відправляємо в каструлю. Перемішуємо і смажимо хвилин 10. Далі додаємо подрібнений часник, запашний перець, лавровий лист і наливаємо 1, 5 л води.
рецепт солянки - фото крок 5
Не забуваємо додати томатну пасту. Перемішуємо всі інгредієнти, доводимо суп до кипіння, робимо невеликий вогонь і варимо хвилин 15-20.
рецепт солянки - фото крок 6
У готовий суп додайте чорний мелений перець і посоліть за смаком.
рецепт солянки - фото крок 7
Подавати солянку потрібно з часточкою лимона, додавши сметану і посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Схожі рецепти