Рецепт солянки
(покроковий рецепт з фото)
А ви любите солянку? Це дуже ароматний, шалено смачний і ситний суп, який ідеально підходить для холодної пори. Більшість вважає, що готувати її складно, але це зовсім не так. Спробуємо.
Напевно, вже всі знайомі з густим, наваристим і дуже смачним супом під назвою солянка. Рецептів її приготування існує велика кількість. В м'ясну збірну солянку зазвичай додають різні копченості та м'ясо. Готувати її не складно і найкраще приготувати солянку після свята з решти продуктів і вийде не так дорого. А сьогодні я поділюся з вами простим рецептом солянки. Виходить смачно.
- Копчена ковбаса - 200 грам
- Копчений бекон - 200 грам
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Солоні огірки - 5 штук
- Маслини - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 200 мілілітрів
- Лавровий лист - 4 штуки
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Корінь селери - 1/2 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Лук-пориста - 1 штука
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Лимон - 1 штука
- Крем - 100 мілілітрів (за смаком)
- Запашний перець - 2-3 штук
Нарізаємо ковбасу і бекон довільними невеликими шматочками, перекладаємо в каструлю і обсмажуємо кілька хвилин.
Потім додаємо вершкове масло і дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Перемішуємо і готуємо до прозорості лука.
Далі додаємо моркву і селеру, порізані тонкими кружальцями, і дрібно нарізану цибулю-порей. Обсмажуємо, помішуючи, хвилин 10.
Огірки нарізаємо кружечками і разом з каперсами і оливками теж відправляємо в каструлю. Перемішуємо і смажимо хвилин 10. Далі додаємо подрібнений часник, запашний перець, лавровий лист і наливаємо 1, 5 л води.
Не забуваємо додати томатну пасту. Перемішуємо всі інгредієнти, доводимо суп до кипіння, робимо невеликий вогонь і варимо хвилин 15-20.
У готовий суп додайте чорний мелений перець і посоліть за смаком.
Подавати солянку потрібно з часточкою лимона, додавши сметану і посипати дрібно нарізаною зеленню. Смачного!